Antena 3 CNN International News Un avion de pasageri Learjet s-a prăbușit în SUA

Un avion de pasageri Learjet s-a prăbușit în SUA

Un aparat de tip Learjet s-a prăbușit în regiunea El Cajon din sudul Californiei iar autoritățile anunță că nu au găsit supraviețuitori, relatează CNN.

Un avion de pasageri Learjet s-a prăbușit în SUA
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2021   •   19:35

Avionul urma să aterizeze pe un aerodrom local dar s-a zdrobit de sol luni, la scurt timp după ora locală 19 (marți, ora 5 dimineața în România), adaugă sursa citată.

Pompierii sosiți la fața locului nu au găsit persoane în viață.

Autoritățile nu au menționat numărul celor aflați la bord.

Rămășițele umane recuperate vor fi examinate medico-legal și identificate oficial după anunțarea membrilor familiilor.

În căderea sa, aparatul a avariat o casă și a lovit liniile de înaltă tensiune însă nu au fost raportate alte victime la sol.

Don Butz, șeful Departamentului de pompieri Lakeside, a menționat că salvatorii au observat o minge mare de foc și fum la circa 800 de metri de sediul lor.

"Când pompierii au ajuns la fața locului, ploua iar resturile aparatului se întindeau pe zeci de metri", a precizat Butz.

"Avionul urma să aterizeze la Gillespie Field, în El Cajon. În acest moment, nu avem informații privind originea acestui zbor sau numărul de persoane de la bord", a menționat Departamentul șerifului din districtul San Diego.

La momentul tragediei, în zonă ploua și erau condiții de îngheț.

Potrivit meteorologilor, în regiune erau semnalate vânturi slab-moderate, de până la 24 km/h, însă la poalele dealurilor din apropiere rafalele atingeau peste 70 km/h. 

De asemenea, cu circa 10 minute înainte de prăbușire plafonul de nori situat la mai puțin de 200 de metri de sol a redus vizibilitatea sub 1,6 kilometri, situație care i-ar fi obligat pe piloți să urmeze regulile de zbor cu ajutorul aparatelor de bord.

Vizibilitatea redusă a persistat circa o oră după prăbușire.

Agenția aviatică federală americană, FAA, și Comisia Națională pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) au fost anunțate de accident și vor demara o investigație, menționează CNN.

×
Subiecte în articol: avion prabusit SUA El Cajon Learjet
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close