Antena 3 CNN International News "O lovitură dureroasă pentru inamic!" | Ucraina publică imagini cu explozia în care a distrus un sistem de rachete S-400 în Crimeea

"O lovitură dureroasă pentru inamic!" | Ucraina publică imagini cu explozia în care a distrus un sistem de rachete S-400 în Crimeea

Armata ucraineană anunță că a distrus, miercuri, un sistem rusesc de rachete S-400 în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

"O lovitură dureroasă pentru inamic!" | Ucraina publică imagini cu explozia în care a distrus un sistem de rachete S-400 în Crimeea
Sursa foto: X(Twitter)@DI_Ukraine
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   15:00

Serviciul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că atacul a avut loc la ora locală 10.00, în data 23 august, în apropiere de satul Olenivka din zona Capului Tarhankut.  

CNN a verificat prin geolocalizare o înregistrare video a unei explozii produse în aceeași zonă din Crimeea.

Înregistrarea a fost distribuită de contul X (Twitter) "Defense Intelligence of Ukraine" al Serviciului de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Citește și: Generalul Serghei Surovikin, suspectat de implicare în rebeliunea Wagner, a fost dat afară și trimis "într-o scurtă vacanță"

"Explozia a distrus complet sistemul lansator cu rază lungă și medie de acțiune S-400 Triumph, precum și rachetele și personalul acestuia", se precizează în mesajul care însoțește clipul video cu explozia din Crimeea.

"Având în vedere numărul limitat de astfel de sisteme din arsenalul inamicului, aceasta este o lovitură dureroasă pentru apărarea antiaeriană a ocupanților și va avea un impact serios asupra evenimentelor ulterioare din Crimeea ocupată", se mai spune în mesajul citat. 

×
Subiecte în articol: S-400 Crimeea Tarhankut Olenivka
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close