Antena 3 CNN International News CNN: Acestea sunt loviturile administrate de Ucraina Rusiei în ultimele zile: Ciongar, Olenegorski Gorniak, SIG

CNN: Acestea sunt loviturile administrate de Ucraina Rusiei în ultimele zile: Ciongar, Olenegorski Gorniak, SIG

Loviturile ucrainene efectuate la distanță, cu drone și rachete, asupra infrastructurii rusești devin tot mai frecvente iar Kievul a confirmat că aceste operațiuni vor continua, în timp ce situația contraofensivei terestre pentru eliberarea teritoriilor din est și sud este, deocamdată, neconcludentă.

CNN: Acestea sunt loviturile administrate de Ucraina Rusiei în ultimele zile: Ciongar, Olenegorski Gorniak, SIG
Sursa foto: Twitter@DefenceU
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   09:05

Președintele Volodimir Zelenski a spus, săptămâna trecută, că "războiul se întoarce în Rusia".

CNN a realizat o sinteză a celor mai recente atacuri efectuate de Ucraina în interiorul Rusiei și în teritoriile ucrainene.

Duminică, o serie de lovituri cu rachete a avariat două poduri care leagă regiunile sub ocupație din Ucraina de peninsula Crimeea: podul Ciongar, care face legătura între Herson și peninsula Crimeea peste golful Sivaş, și podul dintre Arabat Spit și Ghenicesk.

Armata ucraineană a declarat că au fost lovite două căi logistice "esențiale" pentru Rusia.

Oficialii locali ruși susțin că forțele Kievului au folosit rachete Storm Shadow în aceste operațiuni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: "Rusia a primit o lovitură!" | Ce s-a văzut când jumătate de tonă de explozibil a lovit o navă rusă la Novorossiisk

Podul Ciongar a mai fost atacat pe 22 iunie, cu scopul de a împiedica  transferul trupelor ruse din peninsula Crimeea spre estul Ucrainei

Kievul a transmis că va avea ca prioritate izolarea peninsulei anexate de teritoriile capturate de Moscova după invazia din februarie 2022.

Vineri seara târziu, Ucraina a avariat cu o dronă maritimă unul dintre cele mai mari petroliere rusești, SIG, la 24 de ore după un atac asupra unei baze navale din portul rusesc Novorossiisk de la Marea Neagră.

Acest din urmă atac a avariat grav nava de război Olenegorski Gorniak. Lovitura a fost executată tot cu drone maritime, care s-au dovedit până acum dificil sau imposibil de contracarat de către ruși.

Oficial militar ucrainean:  "Vreți să înceteze atacurile pe nave și poduri? Atunci plecați de pe teritoriul nostru!"

"Exploziile care au loc pe navele sau podurile rusești din regiune reprezintă un pas absolut logic și eficient. Dacă Rusia dorește ca astfel de explozii să înceteze, are o unică opțiune - să părăsească apele teritoriale ale Ucrainei și teritoriul nostru", a declarat recent șeful Serviciului de Securitate ucrainean.

În plus, mai multe atacuri aeriene cu drone aviatice au provocat panică și avarii în mai multe zone din Rusia, inclusiv la Moscova, pe parcursul verii. 

Deși nu s-au soldat cu pagube importante, loviturile cu aparate fără pilot au confirmat populației ruse că războiul se extinde dincolo de graniță.

Duminică, o tentativă de atac cu drone ucrainene a oprit pentru scurt timp traficul pe un aeroport din Moscova, potrivit primarului orașului.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close