Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Rusia a primit o lovitură!" | Ce s-a văzut când jumătate de tonă de explozibil a lovit o navă rusă la Novorossiisk

"Rusia a primit o lovitură!" | Ce s-a văzut când jumătate de tonă de explozibil a lovit o navă rusă la Novorossiisk

Ucraina a atacat în această dimineață cu drone maritime o bază navală rusească din apropierea unuia dintre cele mai mari porturi din Marea Neagră, Novorossiisk.

"Rusia a primit o lovitură!" | Ce s-a văzut când jumătate de tonă de explozibil a lovit o navă rusă la Novorossiisk
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   18:28

Atacul ucrainenilor a fost lansat ca răspuns la bombardamentele rusești cu drone asupra depozitelor de cereale din portul la Dunăre Izmail.

Utilizatorii rețelelor sociale din Rusia au relatat despre explozii și focuri de armă, vineri dimineață, în apropierea portului rusesc, relatează presa internațională.

Imaginile postate pe internet arată cum o navă rusă plutește înclinată pe o parte și este remorcată din larg.

O sursă ucraineană a declarat pentru CNN că drona care a lovit nava avea 450 de kilograme de explozibil, iar vasul militar grav avariat avea 100 de oameni la bord.

Citește și: Alertă pe Dunăre: zeci de nave au fost blocate între Brăila și Sulina | Rusia a amenințat că bombardează orice navă care navighează către sau dinspre Ucraina

Ministerul rus al Apărării a confirmat că două nave fără echipaj au vizat baza navală Novorossiisk, dar a susținut că atacul ar fost respins de forțele rusești.

"Afirmațiile ucrainenilor sunt, aparent, confirmate, de dovezi video pe care le-au furnizat. Imaginile arată că această dronă de la suprafața apei se apropie de ceea ce pare a fi nava Olenegorski Gorniak. (Ucrainenii) spun că 100 de membri ai personalului rus se aflau la bord când încărcătura de 450 de kilograme de TNT a lovit nava. Aceasta este o explozie absolut devastatoare într-adevăr, dacă asta s-a întâmplat.

Cred că este posibil să fie mai important unde s-a întâmplat: la Novorossisk, port la Marea Neagră, unul dintre acele locuri pe care Rusia le-ar fi crezut de neatins, în afara razei de acțiune a rachetele Ucrainei.

Corespondent CNN: "O lovitură pentru sentimentul de inexpugnabilitate al Rusiei"

Totuși, o tehnologie ingenioasă pare să fi atacat aici o navă cu un număr mare de oameni la bord și a administrat încă o lovitură sentimentului de inexpugnabilitate al Rusiei.

Am văzut podul de la Kerci, care duce în Peninsula Crimeea, ocupată de ruși în 2014, lovit de asemenea de o dronă ucraineană, iar acum, acest atac.

Vă reamintesc, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski spunea acum câteva zile că războiul se întoarce treptat pe teritoriul rusesc. Războiul încă face ravagii aici, în Ucraina, cu mulți morți în majoritatea zilelor, cu lovituri asupra zonelor civile.

Dar lucruri precum acesta (atacul de la Novorossiisk) sunt un semn că războiul nu merge așa cum credea Vladimir Putin", a relatat corespondentul CNN, Nick Paton Walsh.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close