Antena 3 CNN International News "Sunt convins că acesta este motivul pentru care Rusia a atacat Ucraina!" | Ministrul german de Finanțe, în vizită la Kiev

"Sunt convins că acesta este motivul pentru care Rusia a atacat Ucraina!" | Ministrul german de Finanțe, în vizită la Kiev

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, efectuează, luni, o vizită în capitala Ucrainei și spune că va colabora cu omologul său de la Kiev pentru a susține economia țării devastate de război.

"Sunt convins că acesta este motivul pentru care Rusia a atacat Ucraina!" | Ministrul german de Finanțe, în vizită la Kiev
Sursa foto: X(Twitter)@BMF_Bund
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   14:20

Linder (foto) a sosit la Kiev cu trenul, aceasta fiind prima sa călătorie în Ucraina de la începutul războiului, notează CNN, care citează biroul de presă al Ministerului german de Finanțe.

Ministrul a spus că vizita sa la Kiev reprezintă "un moment special și emoționant".

"Ultima dată am fost acolo la începutul anului 2020 și am cunoscut o țară care a optat pentru democrație și economie de piață", a mărturisit Linder.

El s-a declarat "mai convins ca niciodată că Ucraina a fost atacată de Rusia din această cauză".

Citește și: Rusia a incendiat centrul orașului Odesa cu drone și rachete Kalibr

"Ceea ce este în joc aici e viitorul ordinii europene în ceea ce privește pacea și libertatea", a adăugat el.

Oaspetele german are pe agendă discuții cu omologul ucrainean, Serhii Marcenko, în vederea unui sprijin concret.

Germania a oferit deja un ajutor de aproximativ 1,5 miliarde de euro Ucrainei de la începutul războiului, a precizat Christian Lindner.

În iulie 2022, Berlinul și alți creditori internaționali au anunțat că vor acorda Ucrainei o amânare a rambursării datoriilor.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close