Antena 3 CNN International News Pentagonul susține o conferință de presă despre exploziile din Kabul. ”Ne așteptăm ca atacurile să continue”

Pentagonul susține o conferință de presă despre exploziile din Kabul. ”Ne așteptăm ca atacurile să continue”

În urma atacurilor de pe aeroportul de Kabul, Pentagonul susține o conferință de presă. Prima reacție de la atacul produs acum mai bine de 4 ore.

Pentagonul susține o conferință de presă despre exploziile din Kabul. ”Ne așteptăm ca atacurile să continue”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Aug 2021   •   22:19

Gen. Kenneth "Frank" McKenzie Jr. Șeful Forțelor americane, și secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, vorbesc cu reporterii despre cele 2 explozii de astăzi de lângă aeroportul din Kabul.

Kirby a confirmat că ”un număr de militari americani au fost uciși în atacuri”, și ”mulți alții au fost răniți”. Nu a oferit numere concrete.

Pentagonul a spus că SUA sunt la curent cu numărul victimelor afgane. 

Momentan sunt încă 1.000 de americani în Afganistan

”Continuăm să ne ocupăm de protecția trupelor noastre și de protecția refugiaților. Evacuările continuă. Să fie clar, deși regretăm profund pierderea viețior, americane și afgane, continuăm să ne executăm misiunea.

Misiunea noastră este să evacuăm cetățenii americani, pe cei care au lucrat pentru noi, și pe oricine este în pericol. În ciuda acestor atacuri, ne continuăm misiunea”.

Nu vom aduce alte trupe în Kabul, momentan este suficientă forța militară pe care o avem acolo. 

Nu știm cine este în spatele atacului, dar facem tot ce ne stă în puteri pentru a afla. Suntem pregătiți să acționăm împotriva celor care au fost în spatele acestui atac laș.

”Lucăm cu talibanii pentru a descoperi cine a fost în spatele atacului”, a spus Gen. McKenzie.

Se pare că sinucigașul ar fi trecut de forțele securitate fără a fi detectat

Generalul McKenzie a explicat că amenințările pe care le-au primit în legătură cu niște posibile atacuri pot însemna orice: atacuri cu rachetă, cu mașini capcană, sau sinucigașe. El a adăugat că în următoarele zile vor ști mai multe despre ce s-a întâmplat la aeroport. 

Cât despre cel de-al doilea atac, încă nu există suficiente informații. Nu se știe dacă a fost cu o mașină capcană sau o persoană ce purta o vestă cu explozibil. 

Gen. McKenzie a spus ”că se așteaptă ca atacurile ISIS să continue”. 

”De obicei acest tipuri de atacuri sunt coordonate, și ne așteptăm la o mașină capcană”.

”Nu e vorba despre ce spun talibanii, ci despre ceea ce fac”

Șeful Forțelor americane a spus că SUA și talibanii împărtășesc un țel comun: misiunea de evacuare din Afganistan.

Întrebat dacă are încredere în talibani, McKenzie a spus că ” 

”Dacă au lăsat inteționat lucrurile să se întâmple așa, nu știu. Momentan nu există nimic care să mă convingă că au știut de asta.

Dacă am încredere în ei... încrederea e un cuvânt pe care l-aș folosi cu grijă. 

M-ați auzit și înainte: asta e ce fac ei. Au un motiv practic pentru care vor să ne vadă plecați până la 31 august. Își vor aeroportul înapoi.

Vor să plecăm de acolo până la termenul stabilit, sau chiar înainte, dacă se poate.

Așa că avem un țel comun.  Cât timp păstrăm acest scop, ne sunt folositori. 

Pe termen lung, nu știu ce va fi. Dar vă spun asta: atunci când organizezi o evacuere de felul acesta, și aduci forțe militare, trebuie să te aștepți la un atac. 

Ne așteptam ca asta să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Este o tragedie că au fost atâtea pierderi de vieți umane. 

Suntem pregătiți să ne continuăm misiunea. Cred că putem face asta, chiar dacă vom fi supuși la atacuri cum au fost cele de azi”.

 

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close