Antena 3 CNN International News Rusia acuză SUA că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin | Cea mai gravă acuzație formulată de Moscova de la începutul războiului

Rusia acuză SUA că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin | Cea mai gravă acuzație formulată de Moscova de la începutul războiului

Rusia a acuzat Washingtonul că se află în spatele incidentului în care două drone au explodat deasupra Kremlinului și care a fost denunțat de Kremlin drept o tentativă de asasinat împotriva președintelui Vladimir Putin.

Rusia acuză SUA că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin | Cea mai gravă acuzație formulată de Moscova de la începutul războiului
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    04 Mai 2023   •   13:51

Este ultima dintr-o serie de acuzații "extraordinare", după incidentul care a fost semnalat chiar de președinția rusă și pentru care Kremlinul a acuzat, inițial, Ucraina.

Acuzația a fost formulată de purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, după ce a fost întrebat de CNN dacă președinția rusă consideră că SUA se află în spatele atacului.

 "Fără îndoială, astfel de decizii - definirea obiectivelor, definirea mijloacelor - toate sunt dictate Kievului de la Washington. Suntem foarte conștienți de acest lucru. Iar Kievul execută ceea ce i se spune să facă. Încercările de a dezminți acest lucru, atât la Kiev, cât și la Washington sunt absolut ridicole", a răspuns Peskov.

Citește și: Atacul cu drone asupra Kremlinului a fost organizat chiar de guvernul rus, arată o analiză ISW

El nu a furnizat dovezi pentru aceste susțineri, dar a adăugat:  "Nu i se dă de fiecare dată Kievului dreptul de a alege mijloacele. Acest lucru este adesea comandat de peste ocean. Washingtonul trebuie să înțeleagă clar că noi știm acest lucru."

Peskov a menționat că informații suplimentare despre incidentul din noaptea de marți spre miercuri vor fi publicate ulterior și a susținut că Vladimir Putin este "calm", în ciuda presupusului atac și a tentativei de asasinat.

Kremlinul: "Putin este calm, în ciuda tentativei de asasinat"

"Știți că în astfel de situații dificile, extreme, președintele rămâne întotdeauna calm, clar în evaluările sale, în comenzile pe care le dă. Prin urmare, nu s-a schimbat nimic în această privință", a insistat oficialul rus.

Potrivit lui Peskov, atacul cu drone  a avariat două dintre plăcile de cupru ale Palatului Senatului, care vor fi reparate.

După ce a semnalat presupusa tentativă de asasinat la viața președintelui rus, Kremlinul a acuzat, miercuri, Ucraina și a avertizat că își rezervă dreptul de a reacționa unde și când consideră de cuviință.

Ucraina a negat cu fermitate implicarea în presupusul atac iar oficialii SUA au declarat că încă evaluează incidentul și că nu au nicio informație despre cine ar fi putut fi responsabil.

Foto: Imagine a exploziei unei drone deasupra Palatului Kremlinului în noaptea de marți spre miercuri

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close