Antena 3 CNN International News Secretarul american al Apărării, în spital pentru "probleme urgente", după ce a fost tratat pentru cancer | Lloyd Austin și-a transferat atribuțiile

Secretarul american al Apărării, în spital pentru "probleme urgente", după ce a fost tratat pentru cancer | Lloyd Austin și-a transferat atribuțiile

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a transferat atribuțiile către Kathleen Hicks, adjuncta sa, în contextul în care a fost spitalizat.

Secretarul american al Apărării, în spital pentru "probleme urgente", după ce a fost tratat pentru cancer | Lloyd Austin și-a transferat atribuțiile
Sursa foto: Abaca Press / Chad J. McNeeley
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   09:19

Anunțul a fost făcut de Pentagon.

Austin a fost dus duminică la Centrul medical militar național Walter Reed și nu este momentan clar cât timp va rămâne în spital.

Simptomele secretarului Apărării "sugerează o problemă urgentă" la vezica urinară, conform oficialilor de la Pentagon.

Kathleen Hicks, adjuncta lui Austin, a preluat atribuțiile și îndatoririle funcției de conducere de la Pentagon duminică după-amiază, după cum a precizat Pat Ryder, secretarul de presă al Pentagonului.

Casa Albă și Congresul au fost notificați, a menționat acest oficial.

La începutul lunii decembrie, Lloyd Austin a fost diagnosticat cu cancer de prostată. El a fost supus unei proceduri pentru tratarea cancerului în data 22 decembrie. 

Procedura s-a desfășurat sub anestezie generală. Șeful Pentagonului s-a întors la spital de Anul Nou, după ce a suferit complicații în urma procedurii.

El a rămas internat timp de două săptămâni, apoi a lucrat de acasă timp de alte două săptămâni, în timp ce își continua recuperarea.

La momentul respectiv, spitalizarea lui Austin nu i-a fost anunțată, timp de mai multe zile, nici președintelui Joe Biden și nici altor oficiali de rang înalt de la Washington.

Republicanii din Congres au speculat acest lucru și l-au transformat în scandal politic.

Însuși Lloyd Austin a fost convocat la sfârșitul acestei luni să depună mărturie în fața Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților cu privire la faptul că nu i-a notificat pe președinte și pe alți oficial din administrație că s-a internat în spital.

La 1 februarie, în prima sa conferință de presă de după externare, Austin a recunoscut că modul în care a gestionat comunicarea în acest caz a fost greșit.

"Nu am gestionat corect acest lucru. Ar fi trebuit să îi spun președintelui despre diagnosticul meu de cancer. Ar fi trebuit să comunic acest lucru echipei mele și publicului american. Și îmi asum întreaga responsabilitate. Prezint scuze celor din echipa mea și poporului american", a declarat el.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close