Antena 3 CNN International News Traficul pe "Podul lui Putin" a fost blocat, după ce un nor mare de fum a fost semnalat în Crimeea

Traficul pe "Podul lui Putin" a fost blocat, după ce un nor mare de fum a fost semnalat în Crimeea

Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost oprit, după un aparent atac ucrainean în peninsulă.

Traficul pe "Podul lui Putin" a fost blocat, după ce un nor mare de fum a fost semnalat în Crimeea
Sursa foto: captură X@WarFrontline
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   15:19

Potrivit CNN, autoritățile ruse au transmis, miercuri, următorul mesaj:

"Traficul pe podul Crimeei este temporar blocat. Cei care se află pe pod și în zona de inspecție sunt rugați să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile ofițerilor de securitate".

Sursa citată notează apariția unui nor mare de fum în apropierea orașului Sevastopol.

Update: Ucraina confirmă că a lansat, miercuri, mai multe lovituri în Crimeea

Mai multe serie de explozii semnalate miercuri în Crimeea ocupată au fost produse în urma unor a forțelor ucrainene, potrivit confirmării venite în cursul după-amiezii de la serviciile de informații militare de la Kiev.

"Putem confirma că acestea au fost acțiuni ale forțelor ucrainene de securitate împotriva țintelor militare ale ocupanților. Activitatea planificată a forțelor ucrainene continuă în teritoriile ocupate temporar, inclusiv Crimeea. Foarte curând, detaliile vor fi făcute publice de către forțele armate și Statul Major General", a declarat purtătorul de cuvânt Andrii Iusov.

Știrea inițială

Ecranele de fum sunt adesea folosite de forțele ruse din Crimeea, în încercarea de a dejuca atacurile ucrainene cu drone.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Donald Trump, după ce acesta s-a lăudat că va pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina

Guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvojaev, a încercat să acrediteze un astfel de scenariu, declarând că se folosesc "mijloace de mascare cu aerosoli".

"Ca urmare a activității de apărare antiaeriană, conform datelor preliminare, au fost doborâte drone care au căzut în Verhnesadovoe (Verkhnesadovoye) și în Kacea. Nu au existat victime", a spus acest oficial rus.

Pe de altă parte, CNN semnalează apariția pe rețelele de socializare a unor videoclipuri care indică faptul că o coloană mare de fum se ridică dintr-o zonă din apropierea localității Verhnesadovoe, unde se află o bază militară rusă.

Postările care însoțesc imaginile vorbesc despre un atac cu rachete "Storm Shadow/Scalp".

Podul Kerci, care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea, servește drept arteră esențială pentru susținerea războiului Rusiei în Ucraina Ucrainei și a fost vizat de mai multe atacuri ale Kievului pe parcursul războiului.

În data de 17 iulie anul curent, Ucraina a folosit o dronă maritimă experimentală pentru a ataca podul, ucigând doi civili și provocând daune pe benzile de circulație

×
Subiecte în articol: Crimeea fum Podul lui Putin kerci
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close