Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski, mesaj pentru Donald Trump, după ce acesta s-a lăudat că va pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Donald Trump, după ce acesta s-a lăudat că va pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski l-a îndemnat pe fostul președinte american Donald Trump să își dezvăluie planurile sale de pace în Ucraina, cu care s-a lăudat că va pune capăt războiului în 24 de ore.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Donald Trump, după ce acesta s-a lăudat că va pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina
Sursa foto: hepta / Abaca Press / Lamkey Rod
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   14:23

Pe de altă parte, liderul de la Kiev a reiterat, într-un interviu acordat CNN, că orice plan de pace care ar presupune ca Ucraina să cedeze teritorii este inacceptabil.

"El (n.r. - Trump) poate împărtăși public ideile sale acum, pentru a evita pierderea de timp și de vieți omenești, poate spune cum să îi împingem pe ruși afară de pe teritoriul nostru (...)

Dacă (însă) ideea lui este cum să luăm o parte din teritoriul nostru și să i-o dăm lui Putin, aceasta nu este o formulă de pace", a declarat Zelenski în emisiunea lui Wolf Blitzer de la CNN, după ce a susținut, marți, un discurs la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Citește și: "Putin are 1.700 de rachete nucleare!" | Donald Trump spune că Ucraina trebuia să renunţe la teritorii înainte de război şi ar fi fost pace

Donald Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, a reafirmat recent că ar fi capabil să ajungă la un acord cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu președintele rus Vladimir Putin pentru a pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina.

Prezent într-o emisiune a postului american NBC, Trump a fost presat să comenteze perspectiva în care propunerea sa de pace ar duce la situația în care Rusia păstrează teritoriile pe care le-a luat capturat în Ucraina.

Politicianul republican a replicat: "Nu. Aș face o înțelegere corectă, echitabilă pentru toată lumea".

Vizita lui Volodimir Zelenski la Națiunile Unite are loc în contextul în care Ucraina se confruntă în SUA cu cele mai dure obstacole de până acum în ceea ce privește sprijinul pentru război.

O facțiune a republicană din Camera Reprezentanților este în mod deschis ostilă acordării de ajutor militar suplimentar Ucrainei și rămâne neclar dacă președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, va fi dispus să gireze acordarea mai multor fonduri pentru Kiev, notează CNN.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close