Antena 3 CNN Externe "Putin are 1.700 de rachete nucleare!" | Donald Trump spune că Ucraina trebuia să renunţe la teritorii înainte de război şi ar fi fost pace

"Putin are 1.700 de rachete nucleare!" | Donald Trump spune că Ucraina trebuia să renunţe la teritorii înainte de război şi ar fi fost pace

Fostul președinte american Donald Trump le reproșează ucrainenilor că nu au cedat Rusiei teritorii pentru a evita războiul.

"Putin are 1.700 de rachete nucleare!" | Donald Trump spune că Ucraina trebuia să renunţe la teritorii înainte de război şi ar fi fost pace
Sursa foto: hepta / Abaca Press / Lamkey Rod/CNP/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   07:49

Într-o emisiune a postului NBC, Trump, care vrea să devină, din nou, candidatul Partidului Republican la președinția SUA, a susținut că autoritățile de la Kiev ar fi putut evita pierderea a sute de mii de vieți omenești dacă cedau în fața lui Putin.

El a promis din nou că, în calitate de președinte al SUA, ar pune imediat capăt războiului care durează de un an și șapte luni.

"Ar fi fost mai ușor dacă nu ar fi început războiul și am fi avut sute de mii de oameni în viață, lucrul cel mai important (...) pentru că au fost anumite părți din Crimeea și alte părți ale țării despre care o mulțime de oameni se așteptau să se întâmple (să fie anexate de Rusia, n.r.).

Citește și: Putin transmite Statelor Unite ce trebuie să se întâmple în Ucraina pentru ca negocierile de pace să devină posibile

(Ucraina) ar fi putut face o înțelegere, o înțelegere în care să fie mai puțin teritoriu, în acest moment, decât cel pe care Rusia l-a luat deja, o înțelegere în care nimeni nu a fost ucis.

Nu a fost nimeni mai dur decât mine cu Rusia și, totuși, m-am înțeles cu Putin. M-am înțeles foarte bine cu el și acesta este un lucru bun, nu un lucru rău.

El are 1.700 de rachete nucleare și noi la fel. Să te înțelegi este bine, dar m-am înțeles prin forță și războiul nu s-ar fi întâmplat niciodată. Acum, ce s-a întâmplat este atât de rău încât prețul petrolului este atât de mare, încât este greu să îl oprești", a spus Trump, duminică.

Cu patru dosare penale în instanță, inclusiv pentru tentativa de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 și pentru insurecția de la Capitoliu, Donald Trump se menține pe primul loc în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție.

El a fost menționat recent de președintele rus într-un comentariu, pe seama insistenței cu care politicianul republican susține că, dacă ar fi președinte, ar pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

L la Forumul Economic Estic desfășurat săptămâna trecută la Vladivostok, Putin a menționat că e la curent cu faptul că "Trump spune că va rezolva toate problemele arzătoare în câteva zile, inclusiv criza din Ucraina."

"Nu putem decât să ne ne simțim fericiți cu privire la asta", a spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a mai adăugat că dosarele penale deschise pe numele fostului președinte american sunt o dovadă de "persecuție politică" și demonstrează "putreziciunea" sistemului politic american.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close