Antena 3 CNN International News Zelenski i-a cerut lui Biden să numească Rusia stat sponsor al terorismului

Zelenski i-a cerut lui Biden să numească Rusia stat sponsor al terorismului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o solicitare președintelui american Joe Biden, într-una dintre recentele lor conversații telefonice, să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului.

Zelenski i-a cerut lui Biden să numească Rusia stat sponsor al terorismului
Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Apr 2022   •   23:16

Cererea lui Zelenski nu a venit cu același nivel de urgență cu care le-a cerut liderilor occidentali să ofere arme suplimentare și asistență financiară, a spus o persoană familiarizată cu chestiunea, dar a făcut-o ca parte a unui efort de a extinde condamnarea internațională a Rusiei.

Biden nu a oferit un angajament ferm față de cererea lui Zelenski, care a fost relatată pentru prima dată de Washington Post, scrie CNN.

Oficialii americani au refuzat anterior să excludă adăugarea Rusiei pe lista statelor sponsori ai terorii, care include în prezent Coreea de Nord, Siria, Cuba și Iran.

„Nu am nicio evaluare în acest moment. Evident, continuăm să analizăm acțiunile de pe teren și acțiunile liderilor”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, luna trecută.

Adăugarea Rusiei ar fi o mișcare dramatică care ar escalada sancțiunile economice și ar avea efecte secundare asupra țărilor care încă fac afaceri cu Moscova.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close