Antena 3 CNN Actualitate Cultură BiblioTECHa. Prima bibliotecă publică din SUA care nu are cărţi tipărite

BiblioTECHa. Prima bibliotecă publică din SUA care nu are cărţi tipărite

BiblioTECHa. Prima bibliotecă publică din SUA care nu are cărţi tipărite
Sursa foto: Foto: Bexar County Commissioners Court
15 Ian 2013   •   11:56
Prima bibliotecă publică din SUA digitalizată în întregime şi care nu va conţine nicio carte tipărită, ci doar cărţi în format eBook, va fi inaugurată în toamna acestui an. Biblioteca se va afla în oraşul San Antonio, informează abcnews.go.com.

Ideea construirii unei astfel de biblioteci i-a venit judecătorului Nelson Wolff din comitatul Bexar, după ce a citit biografia lui Steve Jobs. Biblioteca va fi amenajată pe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi.

În locul clasicelor rafturi cu cărţi, cititorii vor avea la dispoziţie numeroase birouri cu computere şi gadget-uri. Iniţial, vor exista 100 de dispozitive e-reader, iar apoi vor fi adăugate alte 50 de e-readere pentru copii, 50 de PC-uri, 25 de laptopuri şi 25 de tablete.

Utilizatorii BiblioTech vor putea să citească cărţi pe oricare dintre dispozitivele din bibliotecă, să iasă din bibliotecă cu unul dintre cele 50 de e-readere, pentru o anumită perioadă de timp, sau să vină în bibliotecă cu propriul dispozitiv e-reader şi să descarce pe el orice cărţi doresc.

Biblioteca urmează să încheie contracte de parteneriat cu diverşi furnizori şi distribuitori de eBook-uri. Colecţia de cărţi în format eBook, care iniţial va cuprinde peste 10.000 de titluri, va creşte în fiecare an.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close