Antena 3 CNN Actualitate Cultură Studiu al armatei britanice: Pedofilia face parte din cultura afgană

Studiu al armatei britanice: Pedofilia face parte din cultura afgană

Studiu al armatei britanice: Pedofilia face parte din cultura afgană
Sursa foto: Foto: religiongonecrazy.com
14 Ian 2011   •   10:00

Trupele britanice au fost informate prin intermediul unui studiu al Armatei că pedofilia face parte din cultura Afganistanului. Bărbaţii maturi şi chiar bătrânii din această ţară îşi consolidează statutul social prin întreţinerea de relaţii sexuale cu tineri, adeseori minori, arată studiul realizat de Armata Marii Britanii şi prezentat de The Telegraph.

Studiul care relevă aceste obiceiuri a fost solicitat de ofiţerii britanici din Helmand, pentru a putea înţelege mai bine comportamentul sexual al localnicilor şi al comandaţilor afgani. Soldaţii britanici s-au confruntat cu probleme, după ce au primit mai multe propuneri indecente din partea liderilor militari afgani.

Relaţiile homosexuale sunt răspândite printre localnicii din Afganistan, mai ales printre persoanele care fac parte din grupul etnic Pashtun din sudul ţării. Separarea strictă dintre bărbaţi şi femei împreună cu sărăcia şi costurile ridicate ale căsătoriilor au contribuit la răspândirea obiceiului de a întreţinere relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex.

„Încercarea de a ignora această componentă importantă a culturii afgane duce la neînţelegerea unui factor esenţial din societatea afgană”, se arată în raportul denumit „Sexualitatea Pashtun”. „Băieţii sunt apreciaţi pentru frumuseţea lor fizică şi sunt încredinţaţi unor bărbaţi mai în vârstă pentru a fi iniţiaţi din punct de vedere sexual”, mai arată studiul.

Obiceiul denumit „ bache bazi” sau „jocul cu băieţi” (boy play) este cunoscut în întregul Afganistan, fiind practicat în special în Kandahar, unde băieţi care nu au ajuns încă la pubertate sunt apreciaţi. Soldaţii europeni sunt deseori stânjeniţi, chiar deranjaţi, de comportamentul camarazilor afgani de arme, care sunt foarte afectuoşi unii cu alţii şi se machiază.

Anna Maria Cardinalli, autoarea raportului, a declarat că soldaţii britanici au solicitat acest raport în vara anului 2009. „Existau tineri din trupele britanice care se simţeau stânjeniţi de comportamentul afganilor şi de propunerile care li se făceau”, a declarat autoarea care a mai precizat că studiul nu menţionează cum ar trebui să se comporte soldaţii în cazul în care se confruntă cu astfel de situaţii.

În urma publicării acestui studiu, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a precizat că Afganistanul este o naţiune independentă, cu propriile legi care condamnă pedofilia. „Forţele britanice fac parte dintr-o coaliţie majoră care asistă Forţele de Securitate Naţionale Afgane, inclusiv Armata Naţională Afgană şi Poliţia Afgană, pentru a se asigura că legile din Afganistan sunt respectate”.

×
Subiecte în articol: pedofilie studiu militari
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close