Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziua Mondială a Hijabului, între discriminare şi toleranţă religioasă. Tu ai purta văl?

Ziua Mondială a Hijabului, între discriminare şi toleranţă religioasă. Tu ai purta văl?

Ziua Mondială a Hijabului, între discriminare şi toleranţă religioasă. Tu ai purta văl?
Sursa foto: Foto: Facebook
01 Feb 2013   •   09:39

De Ziua Mondială a Hijabului, femeile care nu sunt musulmane sunt invitate să încerce vălul tradiţional al Islamului. Poate această practică să conducă la toleranţă religioasă şi la înţelegere mai bună a fenomenului?

Jess Rhodes, o studentă de 21de ani din Marea Britanie, a intrat în acest joc. Una dintre prietenele ei i-a împrumutat un văl pe care tânăra îl va purta pe tot parcursul zilei de 1 februarie, de Ziua Mondială a Hijabului.

Mişcarea a luat naştere în New York, fiind pentru prima oară organizată de Nazma Khan pe reţelele de socializare. A atras atenţia musulmanilor şi a non-musulmanilor din peste 50 de ţări de pe Glob.

"Am crescut în Bronx şi am fost discriminată de multe ori din cauza vălului” povesteşte Khan. „În şcoala generală, mi se spunea „Batman” sau „ninja”. În timpul facultăţii, la puţin timp după atentatul din 11 septembrie, colegii au început să-mi spună Osama Bin Laden”.

M-am gândit că singura metodă de a pune capăt acestei discriminări este să le rog şi pe celelalte fete să încerce experienţa hijabului”, a mai declarat  Nazma Khan pentru BBC News.

Cuvântul „hijab” vine din limba arabă şi desemnează vălul purtat pe cap de femeile musulmane.



 

 

×
Subiecte în articol: musulmani islam
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close