Antena 3 CNN Life Cum alegi accesoriile potrivite pentru baie

Cum alegi accesoriile potrivite pentru baie

Baia este un spațiu prin excelență intim, care include nu doar componeta practică, evidentă, ci și pe cea de relaxare. O baie în apă caldă, cu sau fără spumă, cu sau fără sare aromată este răsfățul de care se poate bucura oricine, în intimitatea casei. Dar pentru a-și atinge scopul baia are nevoie de accesoriile potrivite, care să o facă să fie cu adevărat funcțională.

Cum alegi accesoriile potrivite pentru baie
Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2021   •   17:38

Despre cum trebuie alese acestea și cum este bine să le integrezi în amenajarea din baie, cele câteva sfaturi care urmează pot fi utile.

Detalii pe care să nu le ignori

O amenajare care ia în calcul toate accesoriile necesare trebuie să plece de la detaliile care nu trebuie ignorate. Unul dintre acestea este locul de depozitare al deșeurilor, fie că provin de la îngrijire și machiaj, fie că este vorba de cele legate de igiena personală. Un container de dimensiuni potrivite, astfel încât să nu ocupe mai mult spațiu decât este necesar, dar cu o capacitate proporțională cu numărul persoanelor care folosesc respectiva baie, este una dintre cele mai bune abordări.

În plus, un astfel de recipient este una dintre modalitățile foarte practice și simple prin care se poate realiza ușor o selecție între deșeurile reciclabile și celelalte. În felul acesta, cele provenite din baie nu se vor mai amesteca cu altele și nici cu cele care pot fi reciclate, iar colectarea selectivă, la nivelul familiei, va fi mai simplă. De asemenea, poți opta pentru cosuri de gunoi de diferite dimensiuni, realizate din materiale de calitate, care se integrează perfect cu restul elementelor din baie și sunt potrivite cu orice stil de amenajare.

Spații de depozitare deschise

De la suporturile pentru periuțele de dinți, până la cele pentru săpun, de la cele destinate hârtiei de toaletă, până la polițele pentru produsele folosite la îngrijirea corporală când faci duș sau baie, toate acestea trebuie să fie la îndemână și, în același timp, să arate bine și să fie potrivite cu stilul de amenajare din baie. Toate sunt incluse în categoria spațiilor de depozitare deschise.

Este important ca materialele din care sunt realizate să fie sustenabile, dar în același timp să fie comod de utilizat și, foarte important, ușor de curățat. Alege polițe din inox, metal galvanizat, lemn lăcuit sau coșuri de nuiele, cu dublură din pânză și suporturi sau recipienți din sticlă sau metal pentru săpun și periuțele de dinți.

Acestea dau un aer modern băii, sunt ușor de întreținut și sunt realizate din materiale cu o durată lungă de viață, care au și beneficiul de a putea fi reciclate.

Dulapurile închise

Într-o baie modernă sunt multe lucruri care trebuie depozitate. De la produsele de curățenie, la rezervele pentru cele de îngrijire, de la proscope la cosmetice. Pentru toate acestea, cele mai utile sunt dulapurile închise. Trebuie luat în calcul că baia nu este un spațiu tradițional pentru depozitare, astfel că aceste spații închise trebuie amplasate în locuri strategice și reduse la minimum necesar.

Un dulap închis sub chiuvetă, completat, doar dacă spațiul din baie permite, cu unul îngust și înalt de tipul „soldat” pentru colț este mai mult decât suficient pentru toate obiectele care trebuie depozitate. Aceste spații ajută la menținerea ordinii și a organizării în baie, dar în același timp previn aglomerarea polițelor sau a zonelor deschise.

Câteva trucuri

Baia va fi mult mai frumoasă și mai practică dacă vei lua în calcul aceste câteva trucuri pentru accesoriile din baie:

  1. Alege covorașe de baie realizate din materiale sintetice reciclate. Sunt foarte durabile, nu se pătează, se curăță foarte ușor și se usucă repede. În plus, faptul că sunt realizate din materiale sintetice nu permite formarea de mucegai.

  1. Folosește un despărțitor realizat din carton pentru coșul de gunoi din baie, care să-l împartă în două: o parte pentru deșeuri reciclabile (carton, recipiente de plastic goale), alta, pentru celelalte.

  1. Utilizează un raft pentru cadă. Nu este doar decorativ, ci și extrem de practic, pentru că poți pune pe el tot ce ai nevoie atunci când ești în cadă și faci baie. Plus că suplimentează mult, în mod estetic, spațiul de depozitare.

  1. Este recomandat să adaugi elemente de decor în baie. De la lumânări parfumate, la plante, de la mici obiecte, la elemente care să dea viață pereților din baie. Regula care funcționează cel mai bine este ca acestea să fie alese în acord cu stilul de amenajare al băii și să personalizeze locul.

Nu este necesar un efort prea mare pentru a face ca baia din locuință să arate bine. Secretele principale sunt funcționalitatea, ordinea și curățenia perfectă, iar accesoriile pe care le folosești în baie pot contribui la realizarea acestor deziderate.

×
Subiecte în articol: baie amenajare
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close