Antena 3 CNN Life Anunț important de la Casa Regală! Astăzi se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

Anunț important de la Casa Regală! Astăzi se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

Anunț important de la Casa Regală! Astăzi se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Feb 2017   •   10:45

Astăzi, marți, 28 februarie 2017, se împlinesc 20 de ani de la revenirea Majestății Sale Regelui Mihai I în România. În dimineața de vineri, 28 februarie 1997, Regele Mihai I și Regina Ana au aterizat la București Otopeni, venind din Elveția. La scara avionului au fost așteptați de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de câteva sute de persoane care reprezentau autoritățile politice, instituții ale statului și societatea civilă, scrie casa-regala.blogspot.ro.

La primirea pe aeroportul Otopeni, Majestatea Sa a primit din partea Ministerului de Externe pașaportul românesc.

În această ședere în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au depus flori la Crucile eroilor din Piața Universității, în prezența a 20 000 de persoane care au vrut să îi ureze regelui bun-venit.

De asemenea, Regele Mihai și Familia Regală au fost invitați la cină, la Palatul Cotroceni, de către președintele Emil Constantinescu. Regele a fost invitatul Guvernului, la Palatul Victoria, și a purtat discuții cu prim-ministrul Victor Ciorbea și cu membri ai Executivului. La București, Majestatea Sa a luat prânzul cu conducerea Senatului și a Camerei Deputaților, în prezența unor membri ai Legislativului. În timpul șederii în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Patriarhia Română și au fost oaspeții Patriarhului Teoctist.

Familia Regală a locuit la Palatul Elisabeta. A fost prima oară în care Regele Mihai a pus piciorul în palat, după plecarea sa din reședință, în dimineața de 31 decembrie 1947.

La data de 4 martie 1997, în urma convorbirilor purtate de membrii Casei Majestății Sale cu Instituția Președintelui României și cu Guvernul, Majestatea Sa Regele a acceptat să întreprindă șapte vizite oficiale pentru susținerea integrării țării în NATO. Prima vizită a început pe 21 martie 1997.

Activitatea publică a Familiei Regale a continuat, fără întrerupere, timp de 20 de ani, însumând peste 10 000 de angajamente publice în țară și 310 vizite externe cu caracter oficial sau public.

În seara de 21 martie 2017, la Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va prezida o seară dedicată acestei aniversări. În cei 20 de ani, Familia Regală a cooperarat instituțional cu zece guvernări diferite, începând cu ziua de 28 februarie 1997.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close