Antena 3 CNN Life Oamenii de știință din Brazilia au dezvoltat soiuri de arbori pentru cafea fără cofeină

Oamenii de știință din Brazilia au dezvoltat soiuri de arbori pentru cafea fără cofeină

Cercetătorii din Brazilia au dezvoltat soiuri de arbori de cafea fără cofeină. Astfel, producția naturală ar putea duce la ieftinirea cafelei decofeinizate.

Oamenii de știință din Brazilia au dezvoltat soiuri de arbori pentru cafea fără cofeină
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    19 Iun 2023   •   12:45

Un institut brazilian de cercetare a cafelei a început o etapă decisivă într-un proiect de dezvoltare a soiurilor de cafea arabica, care sunt decofeinizate în mod natural, o dezvoltare despre care cercetătorii cred că ar putea avea un potențial comercial semnificativ.

Programul este dezvoltat la Instituto Agronomico de Campinas (IAC), un centru lider de cercetare a cafelei care a furnizat multe dintre plantele de cafea cu randament ridicat care au ajutat Brazilia să devină o putere pe piața mondială a cafelei, furnizând mai mult de o treime din comerțul.

Cercetătorii au spus că au început deja să facă teste pe teren ale unor soiuri de cafea pe care le-au dezvoltat în urma încrucișării plantelor de cafea ce au în mod tradițional un conținut redus de cofeină.  

"Rezultatele pe care le-am avut până acum par promițătoare", a spus Julio Cesar Mistro, un cercetător care supraveghează proiectul la IAC, citat de The Guardian

Citește și: Cafeaua s-ar putea scumpi din nou. Cota de piață, la cel mai mare nivel din ultimii 15 ani

Companiile care vând și cafea decofeinizată ar putea beneficia de costuri reduse, deoarece ar putea sări peste procesele de eliminare a cofeinei din soiurile obișnuite de cafea.

Deși mulți beau cafea pentru energia oferită de cofeină, unii oameni sunt intoleranți la aceasta sau preferă să bea o cană de cafea fără cofeină mai târziu în cursul zilei pentru a evita potențialele întreruperi ale somnului.

×
Subiecte în articol: Brazilia cafea decofeinizată
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close