Antena 3 CNN Life Niciodată să nu sari peste acest pas. De ce trebuie să curățăm periodic pensulele de machiaj

Niciodată să nu sari peste acest pas. De ce trebuie să curățăm periodic pensulele de machiaj

Un machiaj impecabil nu se datorează doar produselor de calitate, ci și a pensulelor cu care aplicăm produsele de makeup. Modul corect în care acestea sunt curățate și păstrate nu ne asigură doar un machiaj frumos, dar ne previne și de foarte multe afecțiuni medicale.

Niciodată să nu sari peste acest pas. De ce trebuie să curățăm periodic pensulele de machiaj
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2023   •   06:00

Pensulele de machiaj murdare pot face ravagii pe piele. Pe lângă colectarea reziduurilor de produs, murdărie și ulei, pensulele de machiaj sunt un teren propice pentru bacterii. Acest lucru ar putea afecta tenul sub, formă de erupții de acnee și erupții cutanate, precum și sănătatea. 

Pensulele de machiaj murdare pot provoca o seri întreagă de infecții.  Pentru a vă proteja pielea și a ucide orice bacterie dăunătoare care persistă în pensulele de machiaj, este o idee bună să vă spălați pensulele la fiecare 7 până la 10 zile.

5 motive cheie pentru care curățarea pensulelor de machiaj este atât de importantă

1. Pensulele de machiaj murdare pot face ravagii pielii și pot provoca mult mai multe daune decât o simplă erupție sau iritare a pielii 

Utilizarea zilnică acumulează sebum, impurități, poluare, praf, acumulare de produse și celule moarte ale pielii, inclusiv bacterii dăunătoare precum stafilococul, streptococul și E.-Coli. 

2.  Necurățirea setului de machiaj în mod regulat afectează calitatea aplicației de machiaj și a produselor de amestecare

Acumularea de produs poate afecta forma pensulei, precum și capacitatea acesteia de a prelua și de a așeza pigmentul și, desigur, de a se amesteca corect. Curățarea regulată poate ajuta la restabilirea formei capului periei, făcându-vă mai ușor să aplicați produsele preferate cu precizie și acuratețe.

3.  Prelungește durata de viață a pensulelor și investiția pe care ai făcut-o

Îndepărtarea machiajului vechi de pe peri și curățarea murdăriei sau a depunerilor de ulei pot împiedica perii să devină tari, fragili, să-și piardă forma sau să se deterioreze și să se decoloreze în alt mod în timp.

4. Evitați contaminarea încrucișată

Pensulele de machiaj murdare pot contamina cu ușurință diversele produse de machiaj și pot transfera bacterii, agenți patogeni și alte impurități pe care le-am discutat mai sus. Curățându-ți periodic periile, ai grijă și de produsele pe care le folosești în fiecare zi.

5. Un obicei bun de curățare este bun pentru igiena generală și sănătatea pielii

Nu uitați să vă curățați pensulele, instrumentele și aplicatoarele de machiaj ca parte a rutinei săptămânale de înfrumusețare/îngrijire a pielii. Privește tot ce folosești zilnic, inclusiv ondulatoare de gene, benzi de păr, pensete - și nu uita de interiorul pungii de machiaj.

×
Subiecte în articol: spalare pensule machiaj
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close