Antena 3 CNN Life Familie Frigiderul este dușmanul acestor cinci alimente proaspete

Frigiderul este dușmanul acestor cinci alimente proaspete

Frigiderul este dușmanul acestor cinci alimente proaspete
28 Apr 2012   •   23:12

Acum că suntem în toiul primăverii și au început să apară în piețe fructele și legumele proaspete, de grădină, poate vă întrebați care sunt cele mai bune modalități de a le depozita. Ei bine, unele dintre ele trebuie ferite cu orice preț de frigider, iar Huffington Post a întocmit o listă cu cinci alimente proaspete pe care nu ar trebui să le țineți la rece.

Dacă ai sădit vreodată roșii, atunci știi că acestea iubesc căldura și urăsc frigul. În mod surprinzător poate pentru unii, acest lucru nu se schimbă nici atunci când le rupi de pe tulpină. Frigiderul nu este astfel un loc ideal pentru a păstra roșiile. Rămân bune de gătit, dar nu mai au același gust dacă le mănânci crude. Cel mai bine este să le ții pe bufet, dar nu în bătaia razelor de soare.

Și busuiocul adoră căldura, iar perioadele lungi petrecute la rece nu fac altceva decât să îl ofilească. Cel mai bine tratați busuiocul ca și cum ar fi o floare proaspăt tăiată.

Cartofilor le priește răcoarea, dar nu și frigul. Mulți dintre noi nu avem o pivniță, așa că cel mai bine e să îi țineți într-o pungă de hârtie în cel mai răcoros loc din casă. O cămară ar fi ideală. De ce pungă de hârtie? Pentru că permite cartofilor să respire mai bine decât într-o pungă de plastic și ei nu putrezesc atât de ușor. De ce nu în frigider? Frigul transformă amidonul din cartofi în zahăr mai repede, iar asta le afectează gustul, textura și modul în care se gătesc.

Cepele trebuie ferite de umezeală și sunt mai bine ținute în cămară, decât în frigider. De asemenea, lipsa de aer din frigider va face ca acestea să se strice, la fel ca și depozitarea în apropierea cartofilor, care emit umiditate. Păstrați cepele într-un loc răcoros, uscat, bine ventilat și întunecat. Lumina poate face ca acestea să se iuțească. Ceapa verde, spre deosebire, are un bogat conținut de apă și este de preferat să fie ținută la frigider.

Avocado se coace abia după ce e rupt din copac. Dacă ai cumpărat un avocado tare ca piatra, nu îl băga la frigider, pentru că încetinește procesul de maturație. Doar dacă e foarte copt și nu vrei să îl folosești foarte curând e indicat să pui un avocado în frigider.

×
Subiecte în articol: frigider ceapa cartofi avocado
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close