Antena 3 CNN Life Oameni Povestea impresionantă a lui Paul, șef de promoție al unei școli de poliție, crescut doar de mamă: ”O îmbrățișare cât o mie de cuvinte!”

Povestea impresionantă a lui Paul, șef de promoție al unei școli de poliție, crescut doar de mamă: ”O îmbrățișare cât o mie de cuvinte!”

Paul Meseșan, proaspăt absolvent al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea ca șef de promoție, are o poveste de viață impresionantă. Tânărul a fost crescut doar de mamă și a trecut prin multe greutăți, încă din copilărie.

Povestea impresionantă a lui Paul, șef de promoție al unei școli de poliție, crescut doar de mamă: ”O îmbrățișare cât o mie de cuvinte!”
Sursa foto: Facebook/Poliția de Frontieră
de Andreea Gelatu    |    27 Apr 2024   •   12:15

Paul Meseșan are 26 de ani și o poveste de viață demnă de film. A fost crescut doar de mamă, iar destinul l-a pus la grele încercări de-alungul vieții. 

A absolvit Facultatea de Științe Agricole și Medicină Veterninară din Cluj-Napoca, dar a simțit că nu i se potrivește. Pentru a-și ajuta mama, a hotărât să plece în Anglia pentru a munci, însă dorul de casă și dragostea de țară l-au făcut să se întoarcă.

În pandemie, din cauza instabilității financiare, tânărul a căutat un loc de muncă stabil, dar nu a reușit, încât a luat o decizie care avea să îi schimbe radical viața: o carieră în Ministerul Afacerilor Interne.

”Absolvent al Facultății de Științe Agricole și Medicină Veterninară din Cluj-Napoca, orașul natal, Paul a simțit că nu este ceea ce i se potrivește, iar în încercarea de a-și ajuta mama a avut o experiență de muncă în Anglia. Dorul de casă și dragostea de țară l-au adus înapoi pe meleagurile natale.

Pe fondul insecurității generate de pandemie a încercat să își găsească un loc de muncă stabil, însă nu a reușit. Toate acestea l-au responsabilizat și maturizat prematur, astfel încât a ales să urmeze o carieră în Ministerul Afacerilor Interne. Decizia nu a fost una întâmplătoare, calitățile sale vocaționale, perseverența, conștiinciozitatea și dorința de autodepășire recomandându-l din plin”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

”A reușit să-și îndeplinească visul”

”A reușit să-și îndeplinească visul și să devină elev al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea în urma promovării cu brio a examenelor de admitere de anul trecut. Drumul spre succes a fost presărat și cu obstacole, clasarea pe ultimul loc la un prim test în școală reprezentând resortul motivațional care l-a propulsat mai apoi pe primul loc, devenind șef de promoție, cu media 9,52, al seriei de pregătire iulie 2023 - aprilie 2024, un titlu extrem de onorant ce reflectă excelența, ambiția și, deopotrivă, performanța.

La festivitatea de depunere a jurământului de credință și a acordării primului grad profesional, gândul lui de recunoștință s-a întors și către bunici, care l-au susținut mereu și care și-ar fi dorit să-l vadă în uniformă. Inima lui a bătut cu emoție și în memoria lor, dar și pentru bucuria și împlinirea simțită de către mama sa, care a aflat doar la festivitate că fiul ei este șef de promoție.

Îi dorim un parcurs strălucit în marea familie a Poliției de Frontieră Române, iar de acum îl puteți întâlni pe Aeropotul Internațional din Cluj Napoca”, se mai arată în postare.

O îmbrățișare cât o mie de cuvinte! Paul Meseșan este vârful de lance al ultimei promoții de la Școala de Pregătire a...

Publicată de Poliţia de Frontieră Română pe Vineri, 26 aprilie 2024

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close