Antena 3 CNN Life Oameni Români buni europeni. Vladimir Cosma, compozitorul care a ajuns o legendă a cinematografiei franceze

Români buni europeni. Vladimir Cosma, compozitorul care a ajuns o legendă a cinematografiei franceze

Români buni europeni. Vladimir Cosma, compozitorul care a ajuns o legendă a cinematografiei franceze
de M.C.    |    04 Noi 2013   •   14:34

Antena 3 a lansat o campanie despre români poate mai puţin cunoscuţi, care însă fac din România o altfel de ţară, ţara pe care cu toţii ne-o dorim. Sunt acei oameni care promovează o altfel de Românie, o ţară plină de valori şi care merită respect. Sunt "Români buni europeni".

Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori din cinematografia franceză.  "Pentru mine muzica trebuie să înceapă când cuvintele s-au terminat. Muzica exprimă inexprimabilul" spune dirijorul, violonistul şi compozitorul Vladimir Cosma.


S-a născut la Bucureşti, însă a părăsit de tânăr România. În acea zi, ţara l-a pierdut şi pe tatăl lui Vladimir Cosma, Theodor, un apreciat dirijor, ajuns la 102 ani la momentul interviului.
 
Recunoaşte că s-a acomodat greu, însă l-a ajutat vioara, cu ajutorul căreia a putut să îşi hrănească familia. 
 
Talentul său a fost recunoscut şi aşa a ajuns în lumea cinematografiei. Primul său succes a fost coloana sonoră de la "Marele blond cu un pantof negru", acolo unde inspiraţia sa a venit din folclorul românesc.
 
Revenirea sa în România s-a făcut după mulţi ani şi în ropote de aplauze, la Ateneu, acolo unde a visat şi Theodor Cosma să-şi vadă fiul.
 
ROM este partener al campaniei "Români buni europeni"

×
Subiecte în articol: Romani buni europeni
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close