Antena 3 CNN Life Secretele bucătarilor. Cum se prepară guacamole sau pasta de avocado perfectă pentru vară. Rețeta zilei

Secretele bucătarilor. Cum se prepară guacamole sau pasta de avocado perfectă pentru vară. Rețeta zilei

Guacamole sau pasta de avocado se prepară deosebit de rapid, din puține ingrediente proaspete. De aceea, acest sos este perfect pentru vară. Îl poți consuma ca atare sau ca garnitură pentru aperitive, dressing pentru salate sau alături de friptură. Rețeta zilei îți dezvăluie cel mai simplu mod de preparare al guacamole.

Secretele bucătarilor. Cum se prepară guacamole sau pasta de avocado perfectă pentru vară. Rețeta zilei
Sursa foto: Pexel
de Cristina Tudorache    |    16 Iul 2020   •   07:00

Ingrediente pentru guacamole

- 2 avocado bine copți; 
- O ceapă albă sau roșie;
- 1-2 ardei iuți sau 2 căței de usturoi;
- O jumătate roșie coaptă; 
- Câteva fire de pătrunjel verde; 
- Câteva linguri de suc de lămâie sau lime; 
- Sare și piper.

Mod de preparare guacamole:

Avocado se taie pe jumătate, pe lung, se scoate sâmburele și, cu ajutorul unei linguri, se îndepărtează miezul de coajă. Acesta se zdrobește de preferat cu o furculiță și nu cu mixerul sau blenderul pentru a păstra textura preparatului. 

Se adaugă ceapa și roșia tocată mărunt, ardeiul iute sau cățeii de usturoi, în funcție de preferințe, precum și pătrunjelul. Se potrivește cu sare și piper și se adaugă sucul de lămâie după gust. 

Pasta de guacamole se dă la frigider și se servește rece. Sosul de avocado poate fi servit ca atare, cu pâine prăjită, alături de un ou prăjit, fiert sau poșat. Este o deosebită garnitură pentru friptură sau legume coapte la grătar și poate fi adăugat drept dressing în salate. Mai poate fi folosit pentru a umple diverse preparate - ouă, cartofi copți etc.

Cum alegi cel mai bun avocado pentru guacamole

Guacamole se face prepară doar din avocado bine copt. Poți alege din magazin avocado ready to eat (gata de consum), de culoare închisă, maro spre negru. Atunci când îl atingi, fructul nu trebuie să fie exagerat de moale (în acest caz, este posibil să fie deja alterat), ci ferm la atingere. Cel mai bine este să cumperi avocado cu câteva zile înainte să îl consumi și să îl lași să se coacă pentru 2-3 zile. 

Îți mai poți da seama când un avocado este pregătit pentru consum după culoarea cojii, în jurul codiței. Coaja trebuie să fie puțin verde la codiță, iar dacă deja s-a transformat în negru trebuie să consumi avocado imediat dacă nu a fost deja compromis.

Sfaturile bucătarilor pentru cel mai delicios guacamole

- Alege întotdeauna legume proaspete. Evită să folosești roșii care nu sunt suficient de bine coapte;
- Nu pasa guacamole cu mixerul sau blenderul pentru a-i păstra textura specifică;
- Poți renunța la usturoi dacă alegi ceapa, însă neapărat acestea trebuie tocate mărunt;
- Este recomandată zeama de lime pentru a perfecționa gustul preparatului final.

×
Subiecte în articol: guacamole avocado reteta zilei
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close