Antena 3 CNN Life Știinţă Corp de şobolan şi nas de porc. O nouă specie de mamifer, descoperită în Indonezia

Corp de şobolan şi nas de porc. O nouă specie de mamifer, descoperită în Indonezia

Corp de şobolan şi nas de porc. O nouă specie de mamifer, descoperită în Indonezia
Sursa foto: Foto: Twitter
07 Oct 2015   •   14:30

Oameni de știință din mai multe țări care desfășoară cercetări în Indonezia au descoperit o nouă specie de mamifer pe care au numit-o 'șobolan cu nasul plat', datorită caracteristicilor sale nemaivăzute înainte, informează agenția France Presse, scrie Agerpres. 

Această creatură a fost descoperită într-o regiune izolată de munte de pe insula Sulawesi, din centrul Indoneziei, a declarat muzeul australian Victoria, ai cărui cercetători au făcut parte din echipa internațională care a participat la această descoperire.Șobolanii, al căror nume științific este 'Hyorhinomys stuempkei', are caracteristici care nu au mai fost observate niciodată până acum de știință, a mai spus muzeul într-o declarație dată publicității marți.



Aceasta descoperire a fost făcută de o echipă de oameni de știință din Indonezia, Australia și Statele Unite ale Americii.

În plus față de nasul roz plat dotat cu nări cu formă similară celor ale unui porc, animalul mai are urechile mari, o gură mică și dinți lungi în față, potrivit aceleiași surse.

Din fotografii reiese că mamiferul pare să aibă mărimea unui șobolan.

"Sunt mereu uimit de faptul de a putea merge în pădure și a găsi o nouă specie de mamifer atât de diferit de alte specii de referință din știință", a spus Kevin Rowe, cercetător la muzeul Victoria care a participat la cercetare.

Noul mamifer descoperit este carnivor și, probabil, se hrănește în special cu râme și larve de insecte.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close