Antena 3 CNN Life Știinţă Durata sărutului perfect, potrivit oamenilor de știință | Poate reduce nivelul de stres și favorizează oxigenarea celulelor

Durata sărutului perfect, potrivit oamenilor de știință | Poate reduce nivelul de stres și favorizează oxigenarea celulelor

Sărutul aduce numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională, potrivit cercetătorilor. Iată cât ar trebui să dureze sărutul perfect.

Durata sărutului perfect, potrivit oamenilor de știință | Poate reduce nivelul de stres și favorizează oxigenarea celulelor
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    13 Dec 2023   •   02:00

Conform studiilor științifice, sărutul poate reduce nivelul de stres prin scăderea concentrației de cortizol (hormonul stresului) în organism, scrie Healthline. În același timp, acest gest romantic întărește legătura emoțională dintre parteneri, contribuind astfel la consolidarea relației.

Sărutul poate să stimuleze o creștere temporară a circulației sanguine, favorizând astfel oxigenarea celulelor și îmbunătățind aspectul pielii. 

Potrivit Institutului Gottman, doar șase secunde de sărut sunt suficiente pentru a experimenta beneficiile pe care acest gest le aduce. Mai precis, terapeutul Kari Rusnak susține că un sărut de șase secunde poate amplifica sentimentele de dragoste și admirație între parteneri, diminuând stresul și consolidând relația.

Această scurtă perioadă de sărut contribuie, de asemenea, la relaxare și la petrecerea de timp de calitate alături de partenerul de viață.

Pe lângă aceste beneficii, Kari Rusnak subliniază că transformarea sărutului într-un ritual zilnic poate transmite partenerului că ești alături de el, generând astfel un plus de încredere în relație.

Conform site-ului Gottman, nu există un moment ideal pentru a-ți săruta partenerul. Specialiștii recomandă să facem asta ori de câte ori avem ocazia, începând cu primele ore ale dimineții și continuând cu revederile de peste zi, chiar și prin casă în timpul activităților de rutină.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close