Antena 3 CNN Life Știinţă Fosila unui "dragon" care a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani a fost dezvăluită de oamenii de ştiinţă

Fosila unui "dragon" care a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani a fost dezvăluită de oamenii de ştiinţă

O nouă fosilă completă a unei reptile acvatice de 5 metri lungime din perioada triasică, care a trăit în urma cu 240 de milioane de ani, a fost descoperită de oamenii de știință.

Fosila unui "dragon" care a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani a fost dezvăluită de oamenii de ştiinţă
Sursa foto: bbc.com via artist Marlene Donelly
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   23:37

Fosila spectaculoasă, numită Dinocephalosaurus orientalis, a fost descoperită în depozite vechi de calcar din sudul Chinei şi le-a permis oamenilor de ştiinţă să analizeze anatomia completă a acestei bestii preistorice bizare, relatează BBC.

Dr. Nick Fraser, de la National Museums Scotland, care a făcut parte din echipa internaţională care a studiat fosila, a declarat că aceasta a fost prima dată când oamenii de ştiinţă au putut să o vadă în întregime. El a descris-o ca fiind "un animal foarte ciudat".

Creatura cu o lungime de 5 metri a trăit acum 240 de milioane de ani şi a fost supranumită "dragon" de cercetători datorită gâtului său extrem de lung.

"Avea membre asemănătoare unor înotătoare, iar gâtul său este mai lung decât corpul şi coada la un loc", a spus el.

Cercetătorul a speculat că un "gât lung, îndoit şi flexibil" ar fi putut oferi un avantaj la vânătoare, permiţându-i lui Dinocephalosaurus orientalis să caute hrană în crăpăturile de sub apă.

"Această descoperire nu face decât să sporească ciudăţeniile din Triasic. Şi de fiecare dată când ne uităm în aceste depozite, găsim ceva nou", a mai declarat Dr. Fraser pentru BBC News. 

 

×
Subiecte în articol: fosila oameni de stiinta China
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close