Antena 3 CNN Life Știinţă Sarah Brightman, primul artist care va vizita ISS. Artista va fi transportată în spaţiu cu o capsulă Soyuz, pe 1 septembrie

Sarah Brightman, primul artist care va vizita ISS. Artista va fi transportată în spaţiu cu o capsulă Soyuz, pe 1 septembrie

Sarah Brightman, primul artist care va vizita ISS. Artista va fi transportată în spaţiu cu o capsulă Soyuz, pe 1 septembrie
27 Feb 2015   •   21:53

Soprana britanică Sarah Brightman va pleca spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la bordul unei capsule Soyuz, pe 1 septembrie, scrie Daily Mail.

Artista a intrat într-un program intensiv de antrenament extrem de dur, în Star City, centrul spaţial din Rusia. Ea va susţine pe 10 martie o conferinţă de presă în care va vorbi despre participarea ei la această misiune spaţială.

Vedeta va plăti 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spaţiu. Cântăreaţa va petrece 10 zile la bordul ISS.

Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, va deveni astfel cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital.



Pe 1 septembrie, cu puţin timp înainte de ora locală 11.00, o rachetă Soyuz-FG va decola de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Racheta va transporta pe orbită o capsulă spaţială cu trei astronauţi, care vor ajunge astfel la bordul ISS.

Echipajul va fi coordonat de colonelul rus Serghei Volkov, în vârstă de 42 de ani, care va realiza cu această ocazie cea de-a treia misiune a lui în spaţiu. El va fi asistat de inginerul danez Andreas Mogensen, în vârstă de 35 de ani, deţinătorul unei diplome emise de Universitatea Texas din Statele Unite. Al treilea membru al echipajului va fi soprana britanică Sarah Brightman, în vârstă de 55 de ani.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.




 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close