Antena 3 CNN Life Temperatura ideală la care trebuie setat frigiderul iarna. Vei consuma puţin curent, iar mâncarea nu se va strica

Temperatura ideală la care trebuie setat frigiderul iarna. Vei consuma puţin curent, iar mâncarea nu se va strica

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care consumă multă energie, dacă nu știm cum să îl folosim corect.

Temperatura ideală la care trebuie setat frigiderul iarna. Vei consuma puţin curent, iar mâncarea nu se va strica
Sursa foto: Getty images I Predrag Popovski
de Georgiana Adam    |    31 Dec 2023   •   08:00

Toți avem un frigider în casă, destinat depozitării unei game variate de alimente esențiale pentru traiul zilnic, de la legume și fructe până la carne, iaurturi și alte produse proaspete.

Pentru a ne asigura că beneficiem de alimente sănătoase, temperatura în frigider trebuie să fie corect reglată, adaptată sezonului, conform experților în domeniu.

Ajustarea corespunzătoare a temperaturii în frigider nu numai că contribuie la un consum mai redus de energie electrică, ci și prelungește durata de viață a aparatului electrocasnic, asigurând în același timp condiții optime de păstrare a alimentelor.

Care este temperatura ideală a frigiderului în timpul iernii

Citește și: Top cinci cele mai sănătoase alimente de consumat la micul dejun. Sunt recomandate pentru longevitate

Majoritatea frigiderelor moderne permit utilizatorilor să regleze temperatura în funcție de preferințe.

Pentru a asigura funcționarea optimă a frigiderului, reducerea consumului de energie și menținerea alimentelor în condiții excelente, specialiștii recomandă o temperatură cuprinsă între 2 și 7 grade Celsius.

Vara și iarna, temperatura din frigider și condițiile de păstrare pot diferi.

În timpul verii, când temperaturile depășesc cu ușurință 30 de grade Celsius, iar alimentele sunt aduse de afară, este recomandat să setați o temperatură mai scăzută pentru a compensa căldura la care sunt expuse alimentele înainte de a ajunge acasă.

Pe de altă parte, în timpul iernii, temperatura din frigider poate fi puțin mai ridicată, beneficiind de un mediu general mai răcoros.

Astfel, alimentele se vor păstra în condiții optime, iar frigiderul nu va fi solicitat la fel de mult ca în sezonul cald.

Diferențele de temperatură nu sunt semnificative, vara se recomandă aproximativ 2-3 grade Celsius, iar în timpul sezonului rece, temperatura poate fi crescută la aproximativ 5 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: frigider temperatura iarnă curent mancare
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close