Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo de caniculă. Elena Mateescu, ANM: "Vineri va fi cea mai călduroasă zi din acest an până acum". Ce urmează după

Alertă meteo de caniculă. Elena Mateescu, ANM: "Vineri va fi cea mai călduroasă zi din acest an până acum". Ce urmează după

Este alertă de caniculă, vineri vom avea cea mai călduroasă zi din acest an până acum, dar vor începe și fenomenele extreme. 

de Georgiana Adam    |    22 Iun 2023   •   15:32

Deja sunt emise avertizări de ploi torențiale, grindină și vijelii în următoarele ore, în paralel cu cea de caniculă şi disconfort termic.

"Într-adevăr, mâine va fi cea mai călduroasă zi din acest an de până în prezent pentru perioada în care ne aflăm.

Şi astăzi vom avea temperaturi caniculare, posibil în partea de vest și sud-vest a țării, dar mâine valorile care să caracterizeze o vreme călduroasă, caniculară vor fi de interes și în zona de sud, pentru că în orele amiezii vremea va deveni caniculară în partea de vest și sud a țării.

Disconfortul termic va fi ridicat, indice de temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în Câmpia de Vest și în Câmpia Română. 

În același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică, pentru că începând din orele serii, în partea de vest, nord-vest, local în centru, perioadele de instabilitate atmosferică vor fi accentuate și se vor manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, posibil pe arii restrânse căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-25l/metru pătrat, izolat 30-40l/ metru pătrat

De altfel, instabilitatea va fi de interes și astăzi, pentru că în această seară, până la ora 22:00 rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de Cod galben pentru zona de munte, acolo unde instabilitatea se va caracteriza prin cantități de apă de 25l/ metru pătrat, izolat peste 30l/ metru pătrat și intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-65km/h.

În același timp, informarea meteorologică emisă astăzi vizează disconfortul termic ridicat și canicula pentru următoarele trei zile, începând de astăzi", a spus Elena Mateescu, director Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, la, Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close