Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ploi torențiale până luni dimineață. Harta zonelor vizate

Cod portocaliu de ploi torențiale până luni dimineață. Harta zonelor vizate

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale în șapte județe din vestul țării.

Cod portocaliu de ploi torențiale până luni dimineață. Harta zonelor vizate
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2023   •   10:31

"În județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp", anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben pentru Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55-70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii.

Citeşte şi: Temperaturi nefireşti pentru finalul lunii septembrie | Şefa ANM anunţă un nou val de aer tropical în România

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

Atenționarea este valabilă până luni dimineață.

Atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

De duminică, ora 13:00, până luni, la ora 10:00, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55 - 70 km/h şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp şi izolat de peste 40 - 50 l/mp.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş, Dolj şi parţial Hunedoara.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close