Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2024, în România. Meteorologii ANM anunță când se răcește vremea

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2024, în România. Meteorologii ANM anunță când se răcește vremea

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru primele patru săptămânii ale anului 2024. Aceștia au precizat când se va răci vremea.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2024, în România. Meteorologii ANM anunță când se răcește vremea
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    02 Ian 2024   •   09:31

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că temperaturile medii vor fi mai mari decât cel normale în primele opt zile ale lunii ianuarie, apoi acestea se vor situa sub media normală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până pe 8 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Citește și: Avertizare meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării

În săptămâna 8 -15 ianuarie 2024, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

În săptămâna 15 - 22 ianuarie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord - vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 22-29 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close