Antena 3 CNN Meteo Temperaturi record de 38 de grade, în februarie 2024. Locul în care e caniculă deja

Temperaturi record de 38 de grade, în februarie 2024. Locul în care e caniculă deja

Temperaturi record de 38 de grade, în februarie 2024. Locul în care este deja vreme de vară, iar oamenii se plâng că nu mai fac față căldurii.

Temperaturi record de 38 de grade, în februarie 2024. Locul în care e caniculă deja
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Yulii Zozulia
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   22:05

Vreme specifică mai degrabă lunii iunie decât lunii februarie, anunţă Serviciul naţional de meteorologie din Statele Unite (NWS).

Meteorologii americani au prognozat temperaturi asemănătoare celor de vară, care sunt cu până la 4,4 grade Celsius peste valorile considerate normale pentru această perioadă a anului.

În Texas temperaturile sunt aşteptate să depăşească 27 grade Celsius după ce s-au situat în jurul pragului de 34 de grade Celsius în Dallas şi în alte oraşe în cursul zilei de luni, a anunţat Serviciul naţional de meteorologie din Statele Unite (NWS).

În Killen, un oraş din statul Texas aflat la aproximativ 240 de kilometri sud de Dallas, maxima prognozată va fi de 32 de grade Celsius, după ce acest oraş cu 150.000 de locuitori a înregistrat luni temperatura record de 38 grade Celsius.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul meteorologic El Nino - în cadrul căruia apele din partea estică a Oceanului Pacific se încălzesc - contribuie la această vreme neobişnuită.

În Cleveland şi Philadelphia, unde temperatura din această perioadă fluctuează în jurul valorii de 4,5 grade Celsius, temperaturile maxime sunt aşteptate să depăşească 15,5 grade Celsius în cursul zilei de marţi.

×
Subiecte în articol: temperaturi grade canicula vremea prognoza
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close