Antena 3 CNN Meteo Vară la început de toamnă. Elena Mateescu, şefa ANM: "Urmează averse de ploi, descărcări electrice şi vânt"

Vară la început de toamnă. Elena Mateescu, şefa ANM: "Urmează averse de ploi, descărcări electrice şi vânt"

Avem vreme de vară la început de toamnă, inclusiv săptămâna viitoare, chiar dacă temperaturile vor mai scădea un pic, a spus directorul ANM, Elena Matescu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Vară la început de toamnă. Elena Mateescu, şefa ANM: "Urmează averse de ploi, descărcări electrice şi vânt"
Sursa foto: Antena 3 CNN | Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    02 Sep 2023   •   16:34

De asemenea, nu vor lipsi ploile.

"În acest week-end vom avea o vreme caldă, pentru că și astăzi temperaturile maxime se vor situa în general, între 25 până la 32 de grade.

25 de grade, după cum știm, reprezintă pragul unei zile de vară din punctul de vedere al temperaturii maxime. 

Mâine, în același ecart termic, sunt prognozate 22-33 de grade și practic toată săptămâna, chiar dacă vor mai scădea ușor temperaturile, la valori între 23 până la 31 de grade, ele caracterizează un debut de toamnă cu vreme în general frumoasă și caldă, mai ales în partea de sud-sud-est a țării. 

Duminică după-amiază și pe parcursul nopții, şi luni este posibil să consemnăm perioade în care fenomenele de instabilitate să fie caracterizate prin averse, mai ales luni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Din punct de vedere termic, iată că vara a debutat așa cum deja ne-am obișnuit și observăm că se prelungește încă și în sezonul de toamnă vremea frumoasă, caracteristică mai degrabă ultimei luni din vară. 

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, ne menținem cel puțin până în prima decadă la acest ecart, adică 23-33 de grade Celsius. 

Săptămâna aceasta, așa cum spuneam, duminică după-amiaza, pe parcursul nopții și luni vor fi ploi, după care, începând de marți, vremea, din punctul de vedere al probabilității perioadelor de instabilitate, se va ameliora", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ploaie Elena Mateescu
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close