Antena 3 CNN Meteo Vreme de iarnă la început de toamnă: Cea mai scăzută temperatură din țară, înregistrată la Miercurea Ciuc, miercuri dimineaţă

Vreme de iarnă la început de toamnă: Cea mai scăzută temperatură din țară, înregistrată la Miercurea Ciuc, miercuri dimineaţă

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, miercuri dimineaţa, o temperatură minimă record, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată la nivel naţional. 

Vreme de iarnă la început de toamnă: Cea mai scăzută temperatură din țară, înregistrată la Miercurea Ciuc, miercuri dimineaţă
Sursa foto: pixabay.com/Alexis
de Jeno Jozsa    |    06 Sep 2023   •   13:44

La stația meteo de la Miercurea Ciuc a fost de dimineață o minimă de 1,1 grade Celsius, adică cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel național.

Minima se situează sub normalul perioadei, care este de 6 grade Celsius, dar este ceva obișnuit pentru această zonă.

Și în alte localități ale județului Harghita a fost o dimineață răcoroasă. La Joseni s-a înregistrat o minimă de 2,6 grade Celsius, la Toplița au fost 3,2 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 7 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în zilele următoare prognoza indică dimineți răcoroase, cu minime care pot ajunge din nou la valori de 1 grad și cu maxime de 21-24 de grade.

Localnicii din Miercurea Ciuc spun că diminețile și nopțile sunt destul de răcoroase, astfel că trebuie să se îmbrace cu haine mai groase, însă în scurt timp, vremea se încălzește repede.

Diferența de temperatură este dificilă pentru corpul uman, mai ales că este vorba de o diferenţă de 20 de grade în câteva ore.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close