Antena 3 CNN Politică Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat cu liderii PNL. Concluziile întâlnirii

Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat cu liderii PNL. Concluziile întâlnirii

Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat cu liderii PNL. Concluziile întâlnirii
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2015   •   10:32

Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat, miercuri, cu copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Întâlnirea a avut loc la sediul PNL din Modrogan nr. 1.

La finalul consultărilor, Alina Gorghiu la declarat că o bucură deschiderea către dialog a premierului desemnat Dacian Cioloş,  în vederea obţinerii sprijinului parlamentar. Copreşedintele PNL a precizat că în discuţiile cu Dacian Cioloş nu a fost vorba despre nume care vor figura pe lista Cabinetului său, dar premisa expusă a fost aceea că miniştrii vor fi specialişti, nu oameni cu carnet de partid.

„Nu am avut niciun fel de discuţii vizavi de listă, pentru că încă lucrează la listă. De ieri a primit mandatul, de ieri a semnat  preşedintele. (...) Am avut câteva discuţii referitoare la priorităţile noastre din programul de guvernare", a spus Alina Gorghiu.

"Din toată discuţia a reieşit un lucru: domnia sa ştie că misiunea de a conduce un guvern în această perioadă nu este deloc uşoară", a menţionat Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a confirmat, la finalul consultărilor, că aceasta a fost doar o primă discuţie cu Dacian Cioloş şi că va exista o altă discuţie după formarea echipei premierului.

Potrivit lui Vasile Blaga, Dacian Cioloş este conştient că va trebui să pună la punct două mecanisme importante: relaţionarea cu grupurile parlamentare şi consultarea cu mediul profesional.

Dacian Cioloş are zece zile la dispoziţie să formeze un Guvern de tehnocraţi şi să stabilească un program de guvernare. Apoi va trebui să meargă în Parlament, pentru votul de învestire.


×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close