Antena 3 CNN Politică Premierul tehnocrat, atacat din nou de la vârful PNL

Premierul tehnocrat, atacat din nou de la vârful PNL

Premierul tehnocrat, atacat din nou de la vârful PNL
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    21 Ian 2016   •   16:42
Premierul Dacian Cioloș este atacat din nou de la vârful PNL, de data aceasta de Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedintele al partidului, pe tema legii alegerii primarilor.
 
”Eu vă cred că vreţi să fiţi independent politic, dar unii încep să se îndoiască şi spun că tocmai de aceea refuzaţi să reparaţi o eroare gravă electorală. Şi aveţi tot dreptul să o faceţi, când politicul ia decizii care restrâng drepturile cetăţenilor, inclusiv pe cele electorale. Acum, că şi Curtea Constituţională v-a explicat că puteţi interveni, eu zic să fiţi un veritabil tehnocrat. 
 
E de înţeles că vin partidele mari şi vă spun că, dacă nu staţi cuminte pe înaltul fotoliu, vă iau fotoliul, deci nu trebuie să vă atingeţi de legea care le bagă alegerile în buzunar. Dar nu se poate să vă lăsaţi intimidat, doar pentru că vă agită moţiuni sau cine ştie ce alte machiavelisme”, a spus Adriana Săftoiu.

Răsturnare de situație în scandalul alegerii primarilor. Șeful CCR, undă verde lui Cioloș să facă pe plac PNL
 
Scandal politic pe tema alegerii primarilor în două tururi. După ce PNL a fost refuzat de premierul Dacian Cioloș, PSD acuză PNL de populism, spunând că cerințele liberalilor sunt neconstituționale.

Lovitură dură primită de PNL din partea lui Dacian Cioloş

Premierul tehnocrat îi transmite Alinei Gorghiu să-l ţină departe de bătălia politică, după ce luni PNL i-a cerut premierul să dea ordonanţă prin care să modifice legea, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin şi nu într-unul singur. 
 
Cioloş le-a răspuns liberalilor că aceasta a fost decizia politică a Parlamentului şi că nu i se pare normal ca Guvernul să intervină printr-o ordonanţă, lăsând PNL la mâna PSD. 

×
Subiecte în articol: Adriana Saftoiu Dacian Cioloş
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close