Antena 3 CNN Politică Antonescu: USL depune moţiune de cenzură dacă reorganizarea teritorială va fi asumată în Parlament

Antonescu: USL depune moţiune de cenzură dacă reorganizarea teritorială va fi asumată în Parlament

Antonescu: USL depune moţiune de cenzură dacă reorganizarea teritorială va fi asumată în Parlament
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Iun 2011   •   17:48

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri că USL va depune o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe reorganizarea teritorială. Antonescu a ţinut să precizeze că actuala Puterea s-a dezobişnuit să discute legiule pe cale parlamentară, conform Agerpres.

"Dacă nu greşesc, în ipoteza unui parcurs firesc al acestei legi, camera decizională este Senatul. Nu cred că vor risca să introducă legea în parlament. Dânşii s-au dezobişnuit să discute legile pe cale parlamentară, normală. Cred că îşi vor asuma răspunderea. Dacă se va întâmpla acest lucru nu am nicio îndoială că vom înainta o moţiune de cenzură”, a precizat Antonescu.

De asemenea, liderul liberal a precizat că iniţiativa privind reorganizarea administrativă nu reprezintă altceva decât "o uriaşă diversiune”.

"Să nu uităm că şi lui Ceauşescu i-au trebuit trei ani ca să facă reorganizarea teritorială. Tot discursul demagogic al lui Băsescu prin care se arată că tot procesul va duce la debirocratizare este o uriaşă minciună. De fapt este vorba strict de interese electorale. Asistăm la un spectacol jalnic, în care Băsescu se comportă ca un politician panicat de pierderea alegerilor de către domnia sa şi partidul domniei sale, indiferent de ce organizare teritorială am avea", a conchis Antonescu.

 


×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close