Antena 3 CNN Politică Băsescu a găsit adversarul din campanie: Iliescu să-şi vadă de pensie liniştit

Băsescu a găsit adversarul din campanie: Iliescu să-şi vadă de pensie liniştit

Băsescu a găsit adversarul din campanie: Iliescu să-şi vadă de pensie liniştit
Sursa foto: traian basescu ion iliescu
29 Oct 2009   •   01:52

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că Ion Iliescu "a însemnat rămânerea în urmă a României" şi l-a invitat pe fostul şef al statului "să-şi vadă de treabă", întrucât nu mai este în funcţie, "să-şi vadă de pensie liniştit" şi să nu se mai implice în exerciţiul puterii.
"Domnul Iliescu a fost preşedintele României trei mandate. Să-şi vadă de treabă. Nu mai poate numi premier domnul Iliescu", a spus Băsescu, citat de Medifax.
Şeful statului a menţionat că, atunci când a negociat realizarea coaliţiei de guvernare PDL-PSD, a discutat cu Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Ilie Sârbu. "Niciodată nu am negociat alianţa cu Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie", a continuat el, menţionând că aceştia au refuzat alianţa.
Potrivit lui Băsescu, la acel moment "se părea că gruparea Geoană este ceva mai puternică în partid".
Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă era Ion Iliescu la putere în partid la acel moment, Traian Băsescu a răspuns că "probabil că nu se făcea alianţa"
"Nu l-aş fi acceptat ca partener de negociere pe Ion Iliescu. Nu pot negocia cu un om despre care spun oricând că a însemnat rămânerea în urmă a României, un om care a blocat România, un om sub care au înflorit marii moguli, marii magnaţi, în tăcere, dobândind averi uriaşe şi încercând acum să exercite în mod netransparent puterea politică", a continuat el.
Traian Băsescu a mai spus că, atât timp cât Ion Iliescu a fost în funcţie, l-a tratat ca pe preşedintele României.
"Acum nu mai este în funcţie şi bine ar fi să-şi vadă de pensia lui liniştit, să nu se mai implice în exerciţiul puterii la nivelul guvernelor. A nenorocit destul România 12 ani", a mai spus el.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu campanie prezidentiala
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close