Antena 3 CNN Politică Boc, invitat în plenul Senatului să prezinte soluţiile anti-criză convenite cu FMI

Boc, invitat în plenul Senatului să prezinte soluţiile anti-criză convenite cu FMI

Boc, invitat în plenul Senatului să prezinte soluţiile anti-criză convenite cu FMI
Sursa foto: Emil Boc
11 Mai 2010   •   16:00

Premierul Emil Boc a fost invitat marţi de către conducerea Senatului să vină în faţa plenului pentru a prezenta iniţiativele Guvernului legate de înţelegerea cu FMI. În funcţie de program, Emil Boc ar putea veni în Senat în următoarele zile sau la începutul săptămânii viitoare.
Chestorul Senatului, social-democratul Ioan Chelaru a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că membrii conducerii Senatului au discutat propunerea ca premierul să fie invitat în faţa Senatului pentru a exprima "punctul de vedere şi iniţiativele pe care Guvernul le are de câteva zile şi pe care le va avea în perioada următoare vizavi de înţelegerea cu FMI şi introducerea măsurilor de austeritate".
"Ştiu că preşedintele Senatului a purtat deja o discuţie cu primul-ministru, am adus la cunoştinţă şi reprezentanţilor arcului guvernamental dorinţa Senatului de a a-l avea pe primul ministru cu o prezentare vizavi de ultimele evenimente. Noi sperăm ca, în urma discuţiilor şi în raport de programul primului-ministru, la mijlocul săptămânii acesteia sau la începutul săptămânii viitoare, să îl avem la tribuna Senatului", a mai spus Chelaru.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a transmis o scrisoare prim-ministrului Emil Boc, invitându-l la şedinţa plenului din 11 mai, menţionând că se aşteaptă "o expunere consistentă şi date concrete" despre situaţia reală a economiei.
"Veţi aveţi astfel ocazia de a explica în cadru instituţional cauzele care au dus la agravarea situaţiei economice şi de a expune nu doar riscurile momentului, ci şi soluţiile pe care le aveţi în vedere pe termen mediu şi scurt", i-a scris Geoană premierului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc Senat prezentare solutii cauze criza FMI
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close