Antena 3 CNN Politică Boc: Nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi

Boc: Nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi

Boc: Nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   08:54

Premierul Boc a ţinut să întărească declaraţia făcută marţi de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căruia nu poate promite majorări de pensii şi salarii astăzi şi că politicienii trebuie să înţeleagă că acestea sunt vremurile.

"Acelaşi lucru am spus şi eu ieri (marţi - n.r.). Am spus foarte clar şi responsabil, cred eu, că nu putem promite majorări de pensii şi salarii astăzi, pentru că şi condiţiile interne şi din UE din punct de vedere economic nu permit să facem asemenea promisiuni", a afirmat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Guvernul pe care îl reprezintă nu va deschide robinetul măsurilor populiste chiar dacă este un an electoral.

Întrebat în legătură cu faptul că a fost mandatat de coaliţie să negocieze cu FMI creşterea salariilor, premierul a spus că în scrisoarea cu Fondul a lăsat deschisă posibilitatea de majorări, dar acum nu poate face astfel de promisiuni, pentru că economia nu permite.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu a identificat în buget "un loc" din care să se poată tăia şi da bani, dar a precizat că nu are "competenţa extraordinară a politicienilor".

"Eu nu am identificat în buget un loc din care să tăiem şi să dăm bani, dar eu nu am competenţa extraordinară a politicienilor", a spus şeful statului.

Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

Luni, şeful Executivului a fost mandatat de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

 


×
Subiecte în articol: Emil Boc FMI
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close