Antena 3 CNN Politică Boc s-a întâlnit cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget, pentru deblocarea lucrărilor

Boc s-a întâlnit cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget, pentru deblocarea lucrărilor

Boc s-a întâlnit cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget, pentru deblocarea lucrărilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Dec 2010   •   16:11

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, cu membrii PDL, UDMR şi UNPR din comisiile de buget-finanţe pentru a încerca deblocarea activităţii acestora, în condiţiile în care absenţa parlamentarilor Opoziţiei a dus la suspendarea lucrărilor, informează Mediafax.
   
Surse parlamentare au declarat, că întâlnirea a fost solicitată de premierul Emil Boc, la aceasta participând şi miniştrii care au de susţinut bugetele propriilor instituţii la dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2011 din comisiile de buget-finanţe.
   
Potrivit surselor citate, liderul deputaţilor PDL a fost mustrat de premier pentru faptul că, deşi a fost modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor şi mărită componenţa Comisiei de buget, puterea nu a asigurat majoritatea necesară desfăşurării şedinţei în care se discută bugetul de stat pentru anul 2011.
   
O posibilă soluţie identificată pentru evitarea blocajului determinat de absenţa parlamentarilor Opoziţiei a fost întocmirea unui raport în orice condiţii şi trimiterea acestuia în plen, varianta ca bugetul să intre în plen fără raport fiind respinsă, întrucât dădea posibilitatea Opoziţiei să susţină în plen toate amendamentele.
   
Puterea şi Opoziţia sunt la paritate în comisiile de buget-finanţe, numărul parlamentarilor coaliţiei fiind egal cu cel al reprezentanţilor PSD şi PNL, respectiv 25 de senatori şi deputaţi.
   
Şedinţa comisiilor de buget din Parlament a fost reluată, în prezenţa deputaţilor şi senatorilor din toate grupurile parlamentare, de la bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close