Antena 3 CNN Politică Guvernul măreşte pe bandă rulantă numărul posturilor la stat

Guvernul măreşte pe bandă rulantă numărul posturilor la stat

Guvernul măreşte pe bandă rulantă numărul posturilor la stat. Pentru a reorganiza instituții precum Ministerul Transporturilor și cel al Finanțelor, cu scopul de a le eficientiza, Guvernul a mărit cu 10% numărul de angajați la stat, inclusiv cele pe funcții de conducere, ocupate de oameni politici.

Guvernul măreşte pe bandă rulantă numărul posturilor la stat
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    02 Feb 2022   •   11:16

În PNRR, România s-a angajat că va face tot posibilul să eficientizeze instituțiile de stat, printr-o mai bună selecție a funcționarilor publici și printr-un număr mai mic sau similar cu cel din prezent al angajaților.

Cu toate astea, Guvernul Ciucă pare să meargă în direcția opusă acestui plan. Au crescut cu 10% numărul angajaților, inclusiv pe funcțiile de conducere.

De exemplu, la Ministerul Transportului, numărul angajaților a crescut de la 514 la 583. La nivelul conducerii, numărul secretarilor de stat ar urma să crească de la șase la șapte, fiecare dintre ei putând să își angajeze câte patru consilieri.

Salariul unui secretar de stat este de aproximativ 10.000 de lei.

Motivul prin care au justificat această suplimentare de posturi este nevoia de personal pentru gestionarea PNRR.

Aeroclubul României a avut și el parte de o suplimentare de posturi, de la 312 la 336.

Pe lista suplimentării posturilor este și Ministerul Finanțelor. Dacă Guvernul o va aproba, instituția ar putea avea cu 300 de angajați mai mult decât în prezent, informează adevarul.ro.

Și posturile de secretari de stat la Ministerul Finanțelor vor fi și ele crescute de la 4 la 6.

Ministerul Dezvoltării este și el pe lista de reorganizare. Acolo trebuia ca numărul posturilor să fie redus. Cu toate acestea, s-a hotărât meninerea tuturor posturilor și chiar suplimentarea cu încă un secretar de stat.

×
Subiecte în articol: posturi guvern
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close