Antena 3 CNN Politică Ciolacu: ”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”

Ciolacu: ”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”

Din primăvara viitoare, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă, spune premierul României, Marcel Ciolacu.

Ciolacu: ”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2023   •   22:03

Acesta se declară optimist și spune că, anul viitor, se vor închide și negocierile pentru frontiera terestră.

”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen Avem acord politic în această privință!

Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră.

La acest proiect național s-a muncit extrem de mult. Le mulțumesc tuturor celor implicați și în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Reprezentații misiunilor diplomatice la UE votează intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene, fluviale și maritime.

Votul în Consiliul Reprezentanților Permanenți (COREPER) va avea loc peste două zile.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Schengen
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close