Antena 3 CNN Politică Aviz favorabil pentru arestarea lui Ioan Oltean. Cătălin Teodorescu, salvat de colegii deputați

Aviz favorabil pentru arestarea lui Ioan Oltean. Cătălin Teodorescu, salvat de colegii deputați

Aviz favorabil pentru arestarea lui Ioan Oltean. Cătălin Teodorescu, salvat de colegii deputați
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Dec 2015   •   15:50
UPDATE 15.50 - Solicitările DNA în privința deputatului Cătălin Teodorescu au fost respinse, din lipsă de cvorum.
S-au înregistrat 153 de voturi "pentru", 110 "împotrivă" și un vot anulat, iar pentru încuviințarea cererii era nevoie de 157 de voturi "pentru". Au fost prezenți 312 deputați.

Votul în plen a fost secret cu bile.


UPDATE 15.10 - 
Parlamentarii deputați au decis ca liberalul Ioan Oltean poate fi reținut și arestat de DNA în dosarul despăgubirilor ilegale, cu 186 de voturi pentru, 112 împotrivă și o abținere.

Deputații votează acum
solicitările DNA în cazul lui Cătălin Teodorescu. Și în acest caz votul este secret, cu bile.

UPDATE 14.30 -
A început votul de încuviinţare a reţinerii și arestării preventive a deputatului Ioan Oltean. Ulterior, deputaţii vor vota și solicitările DNA în cazul lui Cătălin Teodorescu. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 12.30 -
Deputatul PNL Ioan Oltean le-a transmis deputaţilor, în şedinţa în care se discută ridicarea imunităţii sale, că solicitarea de arestare preventivă este în conflict cu democraţia, statul de drept şi justiţia, şi că nu doreşte să pledeze nevinovăţia sa, ci doar să probeze netemeinicia cererii DNA.

"Este regretabil ca, după 25 de ani de muncă în politică, după 21 de ani ca membru al Parlamentului României, de aproape 10 ani ca vicepreședinte al Camerei Deputaților, să vin în fața dumneavoastră într-o asemenea postură. Vă cer scuze pentru această stare de fapt", a spus Ioan Oltean, în plenul Camerei Deputaților.

El a mai spus că intervenţia sa nu este o pledoarie pentru nevinovăţia sa, pe care şi-o va demonstra cu probe în faţa anchetatorilor, ci doreşte să prezinte argumente din care să rezulte netemeincia solicitării DNA de arestare preventivă.

"Vă asigur că mă fac vinovat de aceste fapte. Am o conduită exemplară în relația cu procurorul de caz. (...) Dacă dreptatea pe care noi o promovăm se face cu prețul abuzului, atunci dreptatea este mai abuzivă decât abuzul în sine", a mai spus Ioan Oltean.

Ioan Oltean a citat din Elena Udrea, spunându-le colegilor săi că și ei pot ajunge oricând în situația de a-și apăra nevinovăția.

Deputatul Ioan Oltean respinge acuzaţiile de corupţie din dosarul despăgubirilor ilegale pentru care s-a cerut arestarea sa preventivă şi precizează că a solicitat Parchetului confruntarea cu preotul care l-a denunţat că ar fi luat 600.000 euro şi despre care spune că îşi cumpără astfel libertatea.

UPDATE 11.13  -
Ioan Oltean a ajuns la Parlament unde, peste aproximativ o oră, va începe ședința în care va fi votată cererea DNA de arestare preventivă emisă pe numele său.

"M-am pregătit să dovedesc faptul că nu se impune arestarea mea", a precizat Oltean, înainte să intre în sala de plen a Camerei Deputaților.

Camera Deputaţilor se reuneşte pentru a vota în plen, cererile DNA de arestare preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. 

Comisia juridică a dat deja raport favorabil cererilor anchetatorilor. Atât liderii PSD cât şi cei ai PNL au anunţat că parlamentarii lor vor vota în favoarea cererilor justiţiei.

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu sunt urmăriţi penal pentru corupţie, în dosarul despăgubirilor ilegale de aproape 109 milioane lei, date de ANRP afaceristului Mihai Rotaru. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.

Gravidă în luna a 8-a Dumitrean va contesta astăzi în faţa judecătorilor măsura arestării preventive.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean DNA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close