Antena 3 CNN Politică USD nu face ce a cerut Băsescu: Ponta NU îşi asumă răspunderea pe programul de guvernare. Kelemen: Aşteptăm decizia CC

USD nu face ce a cerut Băsescu: Ponta NU îşi asumă răspunderea pe programul de guvernare. Kelemen: Aşteptăm decizia CC

USD nu face ce a cerut Băsescu: Ponta NU îşi asumă răspunderea pe programul de guvernare. Kelemen: Aşteptăm decizia CC
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   13:07
Update 13.05 - Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că s-a stabilit să fie aşteptată decizia CC pe sesizarea PDL privind hotărârea de marţi a Parlamentului şi să nu fie asumată răspunderea pe un nou program de guvernare, informează Mediafax.
 
Kelemen Hunor a declarat că Guvernul în funcţie nu are cum să se angajeze în faţa Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmează să fie învestit.
 
"Am analizat, miercuri, la Guvern cu premierul Ponta situaţia creată de preşedinte şi de votul Parlamentului. În acest moment există o sesizare la CC formulată de PDL privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului, iar vineri aceasta va fi dezbătută. Trebuie să aşteptăm o decizie a CC.

În acest moment nu se poate asuma răspunderea pe programul de guvernare, pentru că sunt câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont. În primul rând, există hotărârea Parlamentului care din punctul nostru de vedere este validă şi constituţională, există o structură a Guvernului cu miniştri desemnaţi şi votaţi. Guvernul în funcţie, Guvernul vechi nu are cum să se angajeze în faţa Parlamentului cu un program de guvernare pentru un alt guvern, care urmează să fie învestit. Este o situaţie care ar crea un precedent periculos şi ar fi o asumare foarte vulnerabilă din punct de vedere juridic şi constituţional. Cea mai bună soluţie este să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale", a spus Kelemen.

Update 11.55 - În şedinţa de astăzi s-a decis ca Guvernul să nu îşi asume răspunderea pe programul de guvernare aşa cum a cerut ieri preşedintele Traian Băsescu.
 
Astfel, se va aştepta decizia de vineri a Curţii Constituţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "cea mai rapidă soluţie", pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close