Antena 3 CNN Politică Dragnea: Pentru Iohannis, e mai important ce decide amicul său Cioloș decât ce vor decide 18 milioane de români

Dragnea: Pentru Iohannis, e mai important ce decide amicul său Cioloș decât ce vor decide 18 milioane de români

Dragnea: Pentru Iohannis, e mai important ce decide amicul său Cioloș decât ce vor decide 18 milioane de români
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    29 Sep 2016   •   13:14

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi dă replica președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului i-a recomandat lui Dacian Cioloș să-și declarare simpatiile politice.

Președintele Iohannis ne-a spus astăzi (joi - n.r.) că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români. 

Îi reamintesc domnului președinte ce scrie în Constituția României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: „Suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.

Așadar, îi solicit Președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită așa cum vor hotărî cetățenii prin vot . Experimentul „Guvernul meu” a eșuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această țară și cine le poate crea un viitor mai bun”, a scris joi președintele PSD Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic. Iohannis a spus că premierul Dacian Cioloş va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă îşi declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

"Este o întrebare la care dl Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să îşi continue anumite proiecte, şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare. (...) Dacian Cioloş ar putea să continue foarte bine proiecte importante dacă acum, când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor şi mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste lucruri", a explicat Iohannis, întrebat dacă este de luat în calcul o apropiere a lui Dacian Cioloş de PNL. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close