Antena 3 CNN Politică Măsuri împotriva violenței în familie. Cum vor fi protejate femeile agresate

Măsuri împotriva violenței în familie. Cum vor fi protejate femeile agresate

Măsuri împotriva violenței în familie. Cum vor fi protejate femeile agresate
08 Feb 2018   •   19:47

Ministrul Muncii și secretarul de stat din cadrul ANESFB au vorbit în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, despre măsurile care vor fi luate împotriva violenței în familie.

„Este prima oară când apare un capitol pentru egalitatea de șanse. Aici este un proiect de lege foarte serios și a trebuit să ducem foarte multă muncă de convingere. Am reușit să ajungem la un proiect de lege foarte bun și foarte dur. 70% dintre victime nu reclamă niciodată abuzurile”, a spus ministrul Muncii.

„Astăzi, toate femeile din România trebuie să știe că vom veni cu o lege mult mai bună, care le va proteja mult mai bine. Dificultatea venea dintr-o imposibilitate legislativă a polițistului de a interveni. Polițistul nu putea intra în casă cu forța. Ordinul de protecție provizoriu nu contrazice ordinul de protecție. El va avea un termen de valabilitate de cinci zile, cu posibilitatea de prelungire”, a declarat secretarul de stat Graţiela Drăghici, din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANESFB).

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close