Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă"

Nicolae Ciucă: "O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă"

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat prima victorie pentru România la Congresul PPE cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen, după ce Austria nu a mai votat împotrivă.

Nicolae Ciucă: "O victorie pentru România la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă"
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2024   •   21:40

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în cadrul congresului său de la Bucureşti, manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

"O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate.

Austria nu a mai votat împotrivă. De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen”, a transmis Nicolae Ciucă.

PPE a adoptat la București manifestul "Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”. Acesta conține mai multe puncte cheie.

"PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil. Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent.

PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri.

O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, a explicat președintele PNL.

În plus, strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră, a precizat Nicolae Ciucă.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Congres PPE Austria
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close