Antena 3 CNN Politică Parlamentarii britanici, cuvinte de laudă la adresa României, în cadrul unei întâlniri cu aleșii din România

Parlamentarii britanici, cuvinte de laudă la adresa României, în cadrul unei întâlniri cu aleșii din România

Parlamentarii britanici, cuvinte de laudă la adresa României, în cadrul unei întâlniri cu aleșii din România
26 Iun 2018   •   14:28

În urmă cu o lună, deputatul Andrei Pop, Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK), a avut o întâlnire cu Grupul Parlamentar de Prietenie cu România (APPG) din Parlamentul britanic, format din parlamentarii, Bob Blackman, Drew Hendry and John Grogan. Întâlnirea a avut loc și în prezența E.S. Ambasadorul României la Londra, domnul Dan Mihalache, și E.S. ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) la București, domnul Paul Brummel.

Ca urmare a acestei vizite, în data de 19 iunie, în Camera Comunelor a avut loc o amplă dezbatere pe tema relațiilor bilaterale britanico-române, dezbatere deschisă de Bob Blackman, Preşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu România (APPG) din Parlamentul britanic şi încheiată de Sir Alan Duncan, Ministru pentru Europa şi America în cadrul Foreign Office. Discuțiile nu au subliniat doar bunele relații bilaterale, ci au zugrăvit o imagine pozitivă despre România și românii care trăiesc în UK.

”Sunt impresionat de modul în care membrii Grupului Parlamentar de Prietenie cu România au prezentat țara noastră, în discuțiile din Camera Comunelor, după vizita din 29 mai. Discuțiile portretizează o Românie așa cum este ea, modernă, în continuă dezvoltare, cu o economie robustă, cu un potențial investițional, cu oameni amabili și primitori, cu peisaje pitorești, cu tradiții și obieceiuri păstrate, cu o frumusețe unică în Europa și în lume. Le mulțumesc, în mod public, pentru imaginea bună pe care au atribuit-o României.

De asemenea, vreau să le mulțumesc și pentru grija față de românii din UK și pentru aprecierea pe care o au față de aceștia. De foarte mult timp nu am mai auzit astfel de cuvinte frumoase în legătură cu România și pe care, cu modestie o spun, le merităm, a declarat deputatul Andrei Pop, care a ținut să remarce și cuvintele frumoase adresate de parlamentarii britanici la adresa românilor. "Nu în ultimul rând, trebuie apreciată această reușită a Parlamentului României și a diplomației parlamentare”, a subliniat deputatul.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close