Antena 3 CNN Politică Ponta îl acuză pe Băsescu de intervenţie brutală în justiţie

Ponta îl acuză pe Băsescu de intervenţie brutală în justiţie

Ponta îl acuză pe Băsescu de intervenţie brutală în justiţie
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    20 Mai 2014   •   17:57

Premierul Victor Ponta îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de intervenţie brutală în justiţie. Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să îl reclame pe Băsescu la CSM, după ce preşedintele a spus că DNA a făcut bine că a oprit arestările în campania electorală. 

"Cred că au facut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări, pentru că pot influenţa campania", a spus preşedintele.

"După ce a atacat tot timpul DNA, apărându-şi corupţii care îl ţin în funcţie, premierul încearcă să devină un apărător al justiţiei, al DNA. După ce afirmă că vor prelua controlul politic al DNA, acum răspunsurile către un ziarist, care nu semnifică încetarea activităţii DNA, este speculată în stilul domniei sale. Este o noua minciune marca Ponta", a adăugat preşedintele Traian Băsescu.
 
Astfel, Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să îl reclame pe preşedinte la CSM. "O minciună marca Victor Ponta", a venit imediat de la Cotroceni replica preşedintelui, chiar înaintea vizitei vicepreşedintelui Statelor Unite în România.
 
"Am văzut declaraţia preşedintelui Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada de campanie electorală, dar dă drumul la arestări după. Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca multe altele, dar vă rog domnule ministru să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu e o intervenţie brutală în Justiţie... Eu cred, în primul rând, că e o minciună. Nu cred că preşedintele Băsescu poate să oprească arestări în campanie sau în ne-campanie. Dar simplul fapt că şeful statului afirmă asemenea lucruri, legate de campania electorală şi de arestările de la DNA, cred că trebuie sancţionat şi vă rog, în calitate de reprezentant şi membru al CSM, să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii, să dăm un semnal foarte clar că nici preşedintele, nici niciun alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări. Justiţia din România funcţionează nu pe criteriul campaniilor electorale ci pe criteriul aflării adevărului şi respectării legii", a spus premierul.

Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
 

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close